"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV eist tonnen achterstallig loon van PostNL

De FNV eist tonnen aan achterstallig loon van PostNL. Volgens de vakbond werden werknemers van het postbedrijf jarenlang via schijnconstructies onderbetaald.

PostNL stopt vanaf 30 april met de schijnconstructie op haar pakketsorteerdepot in Kolham, na aanhoudende acties van pakketsorteerders en druk vanuit FNV. Het bedrijf neemt de productie weer in eigen hand en gaat de cao van PostNL toepassen op het depot in Kolham. PostNL wil vooralsnog alleen uitzendkrachten inzetten in het pakketsorteerproces.

De samenwerking met het gemeentelijk re-integratiebedrijf BWRI beëindigd, dat als onderaannemer optrad.

De FNV heeft inmiddels alle partijen gesommeerd de sorteerders nu ook te compenseren voor het verleden. FNV houdt PostNL, BWRI en payroller 365 Werk aansprakelijk voor een paar ton aan achterstallig loon. FNV-bestuurder Liza van Nuysenburg: ‘Er ligt nog een rekening uit het verleden. Als we binnen twee weken geen reactie hebben ontvangen, stappen we daarvoor alsnog naar de rechter.’

Bron: FNV, 28 maart 2018

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.