"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV eist 5 procent meer loon in 2020

Vakbond FNV kondigt aan dat in 2020 de looneis gemiddeld 5 procent bedraagt.

Binnen drie jaar zou iedereen minstens 14 euro per uur moeten verdienen en een vaste baan moet weer de norm worden, vindt de vakbond.

Concurrentie op arbeidskosten keren
Zakaria Boufangacha, lid dagelijks bestuur FNV: ‘Ondernemend Nederland moet het zich veel meer aantrekken dat er miljoenen werknemers zijn voor wie de arbeidsmarkt niet goed werkt. Het kortetermijndenken van werkgevers, waarbij alles draait om winstmaximalisatie en het paaien van de aandeelhouders, heeft gezorgd voor gigantische concurrentie op arbeidskosten ten koste van de mensen die Nederland echt draaiend houden. Dat moet en kan anders!’

Gezond tot aan pensioen
FNV zet het komend cao-jaar in op meer vaste banen, een goede loonsverhoging van 5% met op termijn een minimuminkomen van 14 euro. Ook zet de vakbond in op afspraken die ervoor zorgen dat werkenden hun vak kwalitatief goed en gezond kunnen blijven doen tot aan hun pensioen.

Het kabinet kan ervoor zorgen dat miljoenen huishoudens er flink op vooruitgaan door het minimumloon te verhogen, aldus FNV. Lees meer

Bron: FNV, 16 september 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.