Flexmedewerker blijft leren in 2016

0
229

Flexmedewerkers willen graag blijven leren in 2016. Zij investeren in hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit concludeert Randstad nadat afgelopen twee maanden ruim 4000 flexmedewerkers zich registreerden voor online trainingen van GoodHabitz.

#wordenwiejebent
Bijna driekwart van de respondenten (74%) uit het onderzoek vindt het belangrijk dat de werkgever investeert in persoonlijke ontwikkeling. Randstad wil deelnemers stimuleren kennis en vaardigheden te vergroten met het oog op een huidige of toekomstige functie. Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland: “De snel veranderende moderne maatschappij stelt hogere eisen aan kennis en vaardigheden van werknemers. Daarin investeren, vergroot de kansen op de arbeidsmarkt op lange termijn. Via het programma #wordenwiejebent zetten we in op het ontwikkelen van talent. We willen mensen beter inzicht geven in competenties, talent en persoonlijkheid.”

Meer Nederlanders willen leren
Uit onderzoek blijkt dat 87% van de Nederlanders leren belangrijk vindt (in 2014 was dit 80%). Toch volgde slechts 27% van de Nederlanders het afgelopen jaar een werkgerelateerde training. Als motief om te leren noemen respondenten het opdoen van kennis (75%) en het ontwikkelen van vaardigheden (71%). Carrière maken en het veranderen van gedrag wordt minder vaak genoemd als motivatie (17% en 19%).

Bron: Randstad, 12 januari 2016