Flexmarkt verbetert arbeidsmarkt

0
370


Logo28 juni 2010

Om het recht van de werknemers te beschermen, om oneerlijke competitie van malafide bureaus of bedrijven te voorkomen en om mensenhandel tegen te gaan, is regulering van flexwerk nodig, is de stelling van Ciett. Door middel van wetgeving, cao’s of zelfregulering.

Denis Pennel, Algemeen Directeur van Ciett, voegt echter ook toe: “werk in de flexmarkt is de meest veilige vorm van extern flexibel beschikbaar werk en zowel de International Labour Organisation (ILO) als de EU instituties hebben de rol die uitzend- en detacheringsbureaus kunnen spelen in het verbeteren van de arbeidsmarkt erkend.”

Flexmarkt verbetert arbeidsmarkt
De flexmarkt helpt niet alleen banen te creëren die anders niet bestonden, maar helpt ook vaste banen te behouden, door competitiekracht van bedrijven te versterken. Private dienstverlening helpen ook illegale arbeid te minimaliseren en ondersteunen de integratie van migranten in de arbeidsmarkt into door bedrijven en werknemers te faciliteren in werkmobiliteit en gewenste arbeidsmigratie, aldus Ciett naar aanleiding van een document uitgegeven door Global Unions’.

Gerelateerd nieuws
> Ciett: intermediairs goed voor werkgelegenheid
> Ciett over Conventie 181
> Randstad: betrek uitzendbureaus meer bij crisisstrijd
> Eurociett: uitzendbranche aanjager Europese economie

Bron: Ciett, 16 juni 2010