FlexKnowledge expertise flexibele arbeid = 3 x win

0
651

FlexKnowledge – expertise en advies voor flexibele arbeid

Feestelijke start met snert en glühwein op 11 december 2013

Volgende week wordt de lancering van FlexKnowledge gevierd met een snertborrel in Hilversum.
Dit nieuwe adviesbureau is opgericht door Marcel Reijmers, Henk Geurtsen en FlexNieuws. Zij hebben de intentie om FlexKnowledge op basis van gelijkwaardigheid uit te breiden met een vierde en wellicht nog een vijfde partner.

Inlenersbeloning, kostprijs, procesoptimalisatie

Marcel Reijmers en Henk Geurtsen, adviesbureau FlexKnowledge

Marcel Reijmers
Marcel Reijmers, bekend als consultant in de markt van flexibele arbeid en grondlegger van PSC | platform, was op zoek naar een nieuwe uitdaging, eventueel als zelfstandig ondernemer. “Ik wilde mijn jarenlange, diepgaande kennis van cao-zaken, beloningsregelingen, kostprijzen, certificering en procesoptimalisatie optimaal inzetten voor de hele branche.”

Henk Geurtsen
Henk Geurtsen is al sinds 1987 werkzaam als zelfstandig consultant en interim manager, met 35 jaar kennis van de branche. Hij is gespecialiseerd in procesoptimalisatie, veranderingsprocessen, cultuurverandering, teamrolmanagement en begeleiding van outsourcing trajecten. “Ik ken Han de Groot (FSGroep) al vele jaren. Hij introduceerde mij bij Marcel Reijmers. Al pratend bleek dat onze vakgebieden heel mooi in elkaars verlengde liggen en dat we elkaar goed snappen. Dit gecombineerd met een persoonlijke klik, leidde al snel tot het besluit samen FlexKnowledge op te richten en voor Marcel dus de stap naar het zelfstandig ondernemerschap.”

Foto – van links naar rechts: Marcel Reijmers, Henk Geurtsen, partners FlexKnowledge

Zorg voor 3 x win

Belang van uitzendkracht – uitzendorganisatie – inlener
“Wij leveren kennis en advies op het gebied van flexibele arbeid, zakelijk en onafhankelijk, voor intermediairs én inleners. Wij vinden in de basis dat alle partijen tevreden met elkaar moeten zijn en blijven. We noemen het 3 x win:

  • Het goede loon voor de uitzendkracht.
  • Het juiste tarief voor de opdrachtgever.
  • Een fatsoenlijke marge voor het uitzendbureau.”

Visie
Reijmers: “Onze visie is heel helder. De inlenersbeloning is straks een gegeven. Daar gaat ook strenger op worden gecontroleerd door toezichthouders. Zowel uitzender als inlener kan erop worden aangesproken als de inlenersbeloning niet wordt nageleefd. Wij hebben methodieken ontwikkeld om uitzendbureaus te helpen bij het toepassen van de inlenersbeloning.
Daarnaast is de kostprijs de laatste jaren transparanter geworden en is er steeds meer ‘lucht’ uit verdwenen. Die trend zien we steeds sterker doorzetten, vooral door de wijzigingen in de ziektewet, de BEZAVA. Hierdoor lopen de verschillen in de kostprijs voor de bureaus die hun verzuim wel of niet op orde hebben, op tot 10%. Dergelijke verschillen leiden tot steeds meer vragen van inleners.”

Geurtsen: “Intermediairs kunnen het verschil maken door een goede en efficiënte dienstverlening en dát bepaalt hoeveel ze onderaan de streep overhouden. Wij kunnen dus op alle fronten adviseren: de beloning, de kostprijs én de uitvoering.”
Reijmers: “Henk is heel goed in het beheren van die uitvoerende processen en bijbehorende kosten, de complete procesoptimalisatie.”
Geurtsen: “Marcel is meer gespecialiseerd in de wet- en regelgeving, hoewel hij ook bedreven is in operational excellence.”

Henk Geurtsen en Marcel Reijmers 'in de bloemen', felicitaties bij start FlexKnowledge

Diverse grote opdrachten
Geurtsen: “We hebben de afgelopen maanden al diverse opdrachten verworven, zowel bij intermediairs als inleners. Momenteel begeleiden wij bijvoorbeeld een outsourcing proces van de financiële administratie van een grote backoffice naar de Oekraïne en we zijn in gesprek over een boeiend flexmarkt project in het Midden-Oosten.”

Reijmers: “Verder werken we samen met ARTRA, waarvoor we o.a. de TOPtraining Vergroot je Marge verzorgen”

Kennismaken
Wie de lancering mee wil vieren of nader kennis wil maken, is van harte welkom tijdens de snertborrel.
Adres: Julianalaan 1, Hilversum.
Datum en tijd: 11 december, tussen 16.00 en 20.00 uur.

> U kunt zich hier aanmelden voor de snertborrel

Meer info op www.flexknowledge.nl

Interview en foto: Hinke Wever, FlexNieuws