Flexbranche laat veel loonkostenvoordeel liggen

0
533

Veel bedrijven kunnen het nog altijd goed gebruiken in deze tijden: subsidies. Toch loopt de flexbranche nog veel mis op dit gebied.

Niet specifiek rondom corona, wel als het gaat om algemene personeelssubsidies. De flexbranche staat in de top 5 van sectoren die veel geld laten liggen.

Dat meldt Moritz Tielemans van MijnSubsidie.

“Of je het nu moeilijk hebt of niet, het is zonde om geld mis te lopen”, stelt Tielemans. Hij doelt vooral op de regeling Loonkostenvoordeel (kortweg LKV) die de overheid sinds enkele jaren heeft. “Met name voor 56-plussers en mensen met een arbeidsbeperking, ligt er 18.000 euro per fulltime medewerker,” zegt hij.

Top 5 branches
Werkgevers laten vele miljoenen aan subsidies liggen en dat komt het meest voor bij de flexbranche, de transportsector, de bouwsector, de maakindustrie en de schoonmaakbranche.

Tielemans denkt de oorzaak te weten: “Deze sectoren zijn meer bezig met hard werken en oplossen van personeelstekorten dan met letten op mogelijke subsidies. Maar juist hier wisselt het personeel nogal eens. Dat maakt de kans op subsidie groter.

De overheid wil ondernemers aanmoedigen werknemers aan te nemen uit doelgroepen die moeilijk aan het werk komen door financieel bij te dragen. Waarom zou je deze kans dan niet grijpen?”

Bron: MijnSubsidie, mei 2021

Lees ook
Tijd om stil te staan bij de gerealiseerde loonsubsidies in 2020