PSC sluit 2016 met een stijging af

0
164

De laatste werkuren van 2016 zijn vrijdag 6 januari jl. verwerkt. Daarmee heeft PSC de balans opgemaakt voor de resultaten van 2016.

PSC laat in Q4 een omzet van € 19,5 miljoen zien, een stijging 19% t.o.v. Q4 2015. Daarmee komt de totale omzet van 2016 op € 68,9 miljoen.

Terugblik
PSC kijkt terug op een interessant jaar. De veranderingen in de wet- & regelgeving en bijvoorbeeld de intrede van de Wet DBA hebben voor flinke uitdagingen gezorgd. Mede door de in eigen huis ontwikkelde softwareoplossingen, HelloFlex, heeft PSC deze nieuwe regelgeving goed kunnen integreren met haar dienstverlening.

De werkprocessen van PSC zijn zeer sterk geautomatiseerd met behulp van HelloFlex, zodat er tijd beschikbaar is voor persoonlijke aandacht voor de aangesloten intermediair. Niet alleen PSC maar ook de aangesloten intermediair heeft profijt van HelloFlex. Iedere PSC-intermediair wordt gratis gefaciliteerd met de HelloFlex software.
Nieuwe belangrijke stap in het ondersteunen van onze intermediairs
Voor 2017 is PSC klaar voor haar nieuwe stap.

Ildiko Kalmár, operationeel manager PSC: “HelloFlex biedt steeds meer sourcing management faciliteiten die gratis beschikbaar zijn voor onze aangesloten intermediairs. Dit zorgt ervoor dat onze intermediairs fors in kosten kunnen besparen doordat ze afscheid kunnen nemen van pakketten als Otys, Recruiter XL en Carerix.”

Cijfers en groei
Het PSC-team, bestaande nu uit minder dan 10 medewerkers. Dit team zorgt voor dat meer dan 500 opdrachtgevers en 3.000 flexwerkers wekelijks foutloos gefactureerd c.q. uitbetaald worden.
Kalmár: “Wat opvalt is dat onze intermediairs hun marge nu al vier jaar op het zelfde niveau kunnen houden, terwijl in de markt de marge in deze periode minstens 25% gezakt is. Wat ook opvalt is dat het gemiddelde factuurbedrag per week richting de opdrachtgever het laatste jaar gestegen is, in lijn met de markt.”

Wederom sterke groei in 2017 verwacht
In 2016 zijn er circa 30 nieuwe intermediairs aangesloten. Het jaar is slechts 1 week jong en al weer vier intermediairs hebben zich verbonden aan PSC door hun backoffice uit te besteden aan ons team. Kalmár: “Ook 2017 belooft voor PSC een mooi jaar te worden, zeker nu we ons sterk onderscheiden door het gratis leveren van HelloFlex aan de bij ons aangesloten intermediairs. Zo blijven we er voor zorgen dat de kosten van onze intermediairs structureel dalen. De reden van ons succes is dat we er voor blijven zorgen dat de marge van de bij ons aangesloten intermediairs hoger is dan bij hun collega’s.”

Bron: PSC, 10 januari 2017