Nieuw: Collegiaalnetwerk.nl

0
800

logo CollegiaalNetwerk

10 januari 2012

Collegiaalnetwerk.nl is een nieuwe vacaturesite voor flexwerk, opgezet door Richard van den Meiracker uit Barendrecht.

Op de website www.collegiaalnetwerk.nl kunnen inleners en uitzendkrachten gratis profielen aanmaken. Hiermee komen ze direct met elkaar in contact. Inleners kunnen – zonder dat er iemand anders tussen zit – afspraken maken over het loon. De inlener bespaart hierdoor op bemiddelingskosten.

Het systeem is toegankelijk voor inleners in alle disciplines zowel voor de bakker of bloemenwinkel op de hoek, kleine of grote kantoorbedrijven tot zeer grote bedrijven elders in Nederland.

Hoe werkt het?
Collegiaalnetwerk.nl kan gezien worden als een gratis vacaturesite ondersteund door een payrollbedrijf (Ineen Services BV).

De werkgever kan gratis vacatures plaatsen en een selectie maken uit de ingeschreven uitzendkrachten. Werkgevers kunnen geschikte uitzendkrachten zelf een uitnodiging sturen voor verder contact. Ook eigen kandidaten of sollicitanten van werkgevers kunnen via dit systeem ingevoerd worden als uitzendkracht. Met behulp van een pro-formatool kan een loonberekening of een berekening van het inhuurtarief gemaakt worden. De juridische werkgever is Ineen Service BV (de firma van Van den Meiracker) lid van de NBBU. De werkgever hoeft alleen de uren via de desk wekelijks in te voeren waarna de verloning en facturatie automatisch plaats vindt.

Kosten van gebruik
De kosten van de inhuur via Ineen BV zijn de nacalculatorische kostprijs (van de afgesloten uitzendovereenkomsten op basis van de NBBU CAO) + 7 tot 10% administratiekosten.

Van den Meiracker: “Op deze manier bespaart de werkgever op bemiddelingskosten. Dit kan oplopen tot een kostenbesparing van wel 20 procent.”

Van den Meiracker heeft het software systeem zelf ontwikkeld in het afgelopen jaar.


Bron: Collegiaalnetwerk.nl persbericht, januari 2012