Lobke Nekkers – een 10 voor het SEU-examen Uitzendmedewerker !

0
2226

SEU

5 juni 2012

Op 1 juni 2012 is Lobke Nekkers, vestigingsmanager van Match 4U uit Lochem, in het zonnetje gezet omdat zij cum laude is geslaagd voor het branche-examen Uitzendmedewerker.

Lobke Nekkers: “Na mijn opleiding Bedrijfswetenschappen en Master HR heb ik enkele jaren bij een metaalbedrijf op de afdeling P&O gewerkt om in september 2011 de overstap te maken naar de uitzendbranche. Ik zocht een meer dynamische werkomgeving, waarin de werkzoekende mens centraal stond en dat heb ik bij Match 4U in Lochem gevonden. Alle medewerkers op de vestiging beschikken over het SEU-diploma; zelf ben ik in februari 2012 bij ARTRA met de opleiding begonnen. Het is mij zeker niet komen aanwaaien, ik heb er echt mijn best voor gedaan. Naast de externe training heb ik thuis veel gelezen en oefentoetsen gemaakt. Daarbij heb ik ook de proefexamens van de SEU gebruikt en wist dus enigszins wat mij te wachten stond. Tips die ik heb voor de voorbereiding op het examen zijn: goed lezen, herhalen, op vaste tijden leren, goed voorbereiden, veel toetsen maken en verdiepen in het waarom achter de vraag. Als je dat begrijpt, kun je het vanzelf beter toepassen”.

Lobke Nekkers (Match4U) ontvangt een bos bloemen omdat zij een 10 scoorde voor haar SEU examen

SEU
De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) is sinds 1998 verantwoordelijk voor het branche-examen voor vestigingsmedewerkers in de uitzendbranche. Het SEU-examen toetst bij de uitzendmedewerker de kennis van relevante wet- en regelgeving, onder meer ten aanzien van de uitzend-CAO’s. Hiervoor gelden branchebreed erkende normen die bijdragen aan de vakbekwaamheid van de uitzendmedewerker en professionele dienstverlening door de uitzendonderneming.

Het bestuur van de SEU wordt gevormd door de vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie alsmede werkgeverskoepels ABU en NBBU. In de CAO voor vaste medewerkers van de ABU is het SEU-examen voor beginnende uitzendmedewerkers verplicht gesteld.

Bron: Persbericht Stichting Examens Uitzendbranche (SEU), 5 juni 2012