Eurofins werkt met Yacht Group aan employer branding

0
226

Yacht gaat Eurofins ondersteunen bij het gehele proces rondom de werving en selectie van specialisten voor de non-lab activiteiten zoals juridische zaken, HR, marketing en sales.

De schaarste van hoogopgeleid en gespecialiseerd talent neemt nog steeds toe. Hoe vindt een snel groeiende organisatie in de biotechnologie goed gekwalificeerd personeel? Om deze vraag te beantwoorden hebben Eurofins Food, Feed, Water Testing en recruitment organisatie Yacht Group de handen ineen geslagen.

Tom Groen en Dennis Wetjens, Eurofins
Tom Groen en Dennis Wetjens, Eurofins

Naamsbekendheid op de arbeidsmarkt vergroten
Eurofins, opgericht in Frankrijk in 1987, is een snel groeiende, relatief jonge B2B organisatie met meer dan 850 kantoren en laboratoria in 47 landen en 45.000 medewerkers. Dennis Wetjens, Algemeen Directeur van Eurofins Food, Feed, Water Netherlands: “Eurofins zorgt voor de borging van voedsel- en waterveiligheid in Nederland. Wij werken voor nagenoeg alle partijen in de internationale voedselketen zoals handelaren, voedselproducenten, retailers en de overheid. In onze markt zijn we goed bekend. Daarbuiten, dus ook op de arbeidsmarkt, is onze naamsbekendheid nog te gering. Via Yacht hebben we nu toegang tot een breed netwerk van professionals en hun communicatiekanalen zoals media en beurzen. Op deze manier kunnen we onze zichtbaarheid vergroten en onze doelgroepen effectiever bereiken. Employer branding is hiermee een effectief instrument binnen onze marketingstrategie.”

Traineeships
Naast recruitment van nieuwe collega’s ondersteunt Yacht ook bij het aantrekken van trainees. Tom Groen, Manager HR bij Eurofins: “Dagelijks zijn er bij Yacht meer dan 300 trainees aan het werk. Zij vormen een belangrijke doelgroep voor Eurofins. Wij leren van hen en andersom biedt onze unieke business en internationale werkomgeving veel mogelijkheden om je als trainee verder te ontwikkelen. Die experience delen we graag met het talent van vandaag en morgen.”

Om de business van beide talentorganisaties duurzaam te versterken gaan Yacht en Eurofins een langdurige samenwerking aan.

Bron: Yacht Group en Eurofins, 2 augustus 2019

Zie ook
Yacht leidt recruiters zelf op met Recruitment Academy
CAO Eurofins Agro 2017-2019
Belang employer branding neemt toe in recruitmentproces