DPA neemt een belang van 75 % in het Spaanse bedrijf Gllrmo

0
269

DPA

2 juli 2012

DPA stapt in internationale arbeidsbemiddeling en neemt een belang in Gllrmo.

Dat maakte DPA dinsdag bekend zonder financiële details te noemen.

DPA ziet kansen in deze vorm van internationale arbeidsbemiddeling, met name voor specialisaties waar in Nederland veel vraag naar is, zoals engineering, IT en de zorg.

De activiteiten van Gllrmo worden ondergebracht in een nieuwe DPA business unit met de naam ‘DPA Spanish Professionals’. Onder leiding van Gllrmo oprichters Sebastian Schreijer en Pieter Loos zal DPA Spanish Professionals zich richten op de werving, selectie en begeleiding van Spaanse talenten.

Gllrmo
Gllrmo is in 2011 opgericht en helpt Spaanse kennismigranten bij het zoeken van werk en huisvesting in Nederland. Daarbij voorziet Gllrmo onder andere in begeleiding, regelmatige bijeenkomsten en cursussen Nederlands. Primair doel is om de Spaanse professional bekend te maken bij Nederlandse bedrijven, en Nederland aantrekkelijk te maken als migratieland voor hoogopgeleide Spanjaarden. De naam Gllrmo (Guillermo) verwijst naar de eerste bekende connectie tussen Nederland en Spanje: Willem van Oranje.

Op zoek naar ondernemingen en ondernemers
Eric Winter, CEO van DPA: “Nu de transformatie van DPA is afgerond, zoeken we actief naar nieuwe niches ofwel specifieke markten en domeinen met groeipotentie. We zoeken ook naar ondernemende mensen die hiervoor een business unit kunnen opzetten of leiden. Deze nieuwe activiteit past goed in onze groeistrategie, doordat we via Gllrmo kunnen beschikken over een extra poule van supergemotiveerde kandidaten, met de juiste wervingsmechanismen en begeleiding. Bovendien kijken we al een tijdje naar de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de instroom van gekwalificeerde specialisten uit het buitenland.”

Bron: DPA, 2 juli 2012