Creyf’s helpt sportieve jongeren zonder werk met hun carrière

0
620

Creyf's logo10 mei 2012

Uitzendorganisatie Creyf’s zet zich in om Amsterdamse jongeren zonder werk aan een baan te helpen.

In samenwerking met Herstelling, Werk & Uitvoering, een afdeling van DWI (Dienst Werk en Inkomen), en hockeyvereniging Hurley begeleidt Creyf’s 10 weken lang jongeren bij het vinden van een passende baan. Door sportiviteit op het hockeyveld te combineren met loopbaanbegeleiding en diverse trainingen, worden de jongeren zich bewust van hun competenties en leren ze werken in een team. Ook heeft Creyf’s een training verzorgd over arbeidsmarkt en oriëntatie die de jongeren helpt zich bewust te worden van hun toekomst en na te denken over wat zij willen en wat bij hen past.

Hurley up 2 work
Naast Creyf’s werken 5 andere uitzendbureaus mee aan dit project. In totaal hebben de uitzendbureaus, DWI en Hurley 30 jongeren de kans geboden om mee te werken aan het project ‘Hurley up 2 work’. Onder deze 30 jongeren heeft Creyf’s een eigen team van 5 kandidaten. Gedurende 10 weken traint het ‘Hurley up 2 work’ team iedere woensdag op het hockeyveld van Hurley. Tijdens de training is te zien over welke competenties de kandidaten beschikken. Zo is de één een teamplayer en blijkt de ander bijvoorbeeld assertief of creatief. Dit zijn competenties die ook op de werkvloer zeer van belang zijn. Creyf’s leert op deze manier de kandidaten kennen en kan een goede match maken met openstaande vacatures.

Ronald Kardol
“Wij zien dit project als een unieke kans om jongeren te helpen door sport en loopbaanbegeleiding te combineren. Het is onze doelstelling om na deze 10 weken de deelnemers te kunnen plaatsen bij een passend bedrijf. We verwachten dat dit met ons team zeker gaat lukken, ze zijn alle 5 zeer gedreven en hebben dan ook alle hockeywedstrijden tot nu toe gewonnen. Een echt ‘winning team’ dus”, licht Ronald Kardol, algemeen directeur van Creyf’s, toe.

Bron: Persbericht Creyf’s, 10 mei 2012