ASA start met onderzoek ‘Jong talent naar de top’

0
569

Logo ASA Student

22 mei 2012

ASA start met een onderzoek naar talentontwikkeling van young professionals, genaamd: Jong talent naar de top.

Aansluitend bij haar nieuwe missie als ‘talentversneller’ wil ASA met behulp van dit onderzoek bedrijven inspireren om talent verder te ontwikkelen.

Generatie Y
Voor generatie Y is ontwikkeling één van de belangrijkste factoren in een baan en voor langere termijn binding is dit voor werkgevers dus van groot belang. De resultaten van het onderzoek komen voor de deelnemende bedrijven beschikbaar in een trendrapport met inzichten, analyses, benchmarks en interviews met experts op het gebied van talentontwikkeling.

Young professionals
Hoe ontwikkelen bedrijven het talent van young professionals? Welke resultaten boeken ze hierbij? Zijn bedrijven bezig met leeftijdsmanagement? Speelt vergrijzing een rol? Dit zijn enkele voorbeelden van vraagstukken die in het onderzoek aan bod komen. De vragenlijst is online in te vullen en specifiek gericht op HR-professionals. De resultaten van het onderzoek worden in het derde kwartaal van dit jaar bekendgemaakt.

HR-professionals
Katinka Habermehl-Reuling, Algemeen Directeur van ASA: “Wij zien het als onze taak om HR-professionals te voorzien van nieuwe, frisse inzichten op het gebied van hun personeelsbeleid. Talentontwikkeling is voor de huidige young professionals één van de belangrijkste factoren in hun baan. Om je als aantrekkelijk werkgever te kunnen positioneren is talentontwikkeling daarom zeer van belang. Toch merken wij dat er op dit vlak grote verschillen bestaan tussen organisaties. Mede met dit onderzoek en het te ontwikkelen Trendrapport 2012, bieden we werkgevers heldere inzichten en best practices van andere bedrijven.”

Bron: Persbericht ASA Talent, 22 mei 2012