Flex en zeker – Pierre Spaninks en Anne Meint Bouma

0
110

Pleidooi voor aanpassing van het stelsel van sociale zekerheid.

Wie zichzelf kan redden, moet je niet willen redden, want dan is de kans groot dat hij juist verdrinkt.’
Dat stellen Anne Meint Bouma (directeur Brainnet) en Pierre Spaninks (ZZP-expert) In hun artikel op de site ‘Eerlijke Flex’.

Zij schetsen de ontwikkeling van de flexmarkt en pleiten voor aanpassing van het stelsel van sociale zekerheid, zodat dit niet alleen tegemoetkomt aan de behoeften van werknemers en werkzoekenden maar ook aan die van zelfstandigen, die soms meer en soms minder verdienen.

“Bij het horen van het woord ‘flexibilisering’ denken we vrijwel meteen aan het verdwijnen van vaste banen van mensen in loondienst en het opkomen van lossere arbeidsrelaties op basis van tijdelijke contracten of zelfstandigheid. Deze ontwikkelingen zouden worden gedreven door de drang van werkgevers om mensen uit te persen door steeds minder voor werk te betalen. Flexibilisering zou ook bevorderd worden door wet- en regelgeving. Enerzijds maakt wet- en regelgeving het relatief duur om mensen in vaste dienst te hebben, anderzijds is het relatief goedkoop om flexwerkers of zelfstandigen in te schakelen.” Lees meer

Bron: Eerlijke Flex, 11 oktober 2016