Federgon Q4 2017: HR-dienstverleners bouwen mee aan groeiende arbeidsmarkt

0
28

In 2017 trok de groei van de Belgische economie verder aan blijkt uit de laatste cijfers van de Nationale Bank. Voor geheel 2017 bedroeg de groei 1,7%. Het zijn vooral de marktdiensten die bijdragen aan deze bbp-groei en dit voor zowel de B2C-segmenten als de B2B-segmenten.

Het ondernemersvertrouwen stagneerde daarbij op een niveau ver boven het historisch gemiddelde. Dat meldt de Belgische uitzendbrancheorganisatie Federgon in haar kwartaalbericht.

Groei op jaarbasis

Belgische arbeidsmarkt: goed maar marge voor verbetering
Ook het 4e kwartaal van 2017 werd gekenmerkt door aanhoudende arbeidsintensieve groei. Deze groei confronteert ons terzelfdertijd met de pijnpunten op de Belgische arbeidsmarkt waaronder de mismatch, lage werkzaamheid en hoge inactiviteit. De Federgon-sectoren zijn echter optimaal geplaatst om de gap tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt verder te helpen dichten door het aanbieden van creatieve oplossingen.

Op de website is het kwartaalrapport te vinden met de belangrijkste resultaten van de Federgon-sectoren voor het vierde kwartaal van 2017.

Bron: Federgon, 1 maart 2018