FBD behaalt 8% omzetgroei in H1 2018

0
255

Detacheerder van financieel personeel FBD heeft in de eerste helft van 2018 een omzetstijging van 8,2 procent tot ruim 4 miljoen euro laten zien.

Het bedrijf verandert tevens zijn naam van FBD Bankmensen in FBD. Voornaamste reden voor de naamswijziging is de verbreding van de dienstverlening, aldus het persbericht:

Bredere scope
Het aantal declarabele uren steeg met 7,7 procent. De totale omzet in het eerste half jaar bedraagt 4.050.000 euro. De groei die het bedrijf doormaakt, is mede het gevolg van de bredere scope. “We leveren nog steeds hoogopgeleide financieel specialisten, maar dit doen we niet meer alleen in de bankenwereld”, zegt Henk Kelder, algemeen directeur van FBD. Hoewel banken en verzekeraars nog steeds de belangrijkste afnemers zijn van de diensten van FBD, worden andere sectoren ook steeds belangrijker voor de detacheerder. Zo focust het bedrijf zich steeds meer op hoogwaardige expertise die het in verschillende sectoren, waaronder de zorgsector, inzet.

Compliance en zorg
“Wij richten ons ook op compliance & privacy en finance & control. Dat vraagt om hoogwaardige specialisten in de financiële kolom, maar deze werken ook in andere sectoren”, aldus Kelder. “Onze klanten schakelen ons in voor projectmatige en tijdelijke vraagstukken. Voor de zorg hebben we recent zelf een control framework ontwikkeld waarmee we zorginstellingen, zowel cure als care, helpen op het gebied van finance en control.”

Bankier van de toekomst
Veel bankiers zijn door reorganisaties bij grootbanken ontslagen. Met welke mensen werkt FBD? “Oud bankmedewerkers hebben vaak veel kennis, maar bezitten niet noodzakelijk de juiste competenties. De ‘bankier van de toekomst’ is een persoon met ambitie die kan omgaan met verandering, klantgericht is en in zijn competenties heeft geïnvesteerd,” zegt Kelder.

Nieuwe managers aangesteld
Om de verdere groei in de zorgsector te ondersteunen en verder gestalte te geven, heeft FBD in de eerste helft van 2018 verschillende nieuwe collega’s op sleutelposities aangenomen. Zo is Frans Pouw, die zijn sporen heeft verdiend binnen organisaties als Deutsche Bank, Amsterdam Trade Bank N.V. en Rabobank, de nieuwe Manager Business Development. In de persoon van Maarten Sanders, die veel ervaring heeft opgedaan als CFO bij zowel nationale als internationale organisaties, is een ervaren manager aangetrokken.

Bron: FBD, 1 augustus 2018