FastFlex: vaker inzet van externe kennis bij inhuur zp’er

0
125

Inkoopprofessionals zetten steeds vaker kennis in van sourcingpartijen voor het benchmarken van tarieven van externe IT-professionals, dat meldt sourcingpartner FastFlex.

Inzet bijna verdubbeld
Waar voorgaande jaren slechts 23 procent gebruikmaakte van de kennis van sourcingpartijen, is dit afgelopen jaar bijna verdubbeld naar 44 procent. Dit blijkt uit cijfers uit een onderzoek van onderzoeksbureau METRI en FastFlex onder 25 organisaties uit de top 100 meest inhurende bedrijven in Nederland.

“Vergeleken met vijf jaar geleden zien organisaties, die niet over de juiste resources beschikken, nu wel de toegevoegde waarde in het inschakelen van een derde partij om de kwaliteit en kennis te borgen, aldus Business Developer Niels Huismans van FastFlex.

Ervaring doorslaggevend
FastFlex concludeert dat organisaties vaker inzien dat de ervaring van deze partijen waardevol is voor het inschatten van de juiste tarieven. Ook blijken de kosten die dit met zich meebrengt in de praktijk lager dan aanvankelijk gedacht.

Onderhandelingen ook uitbesteed
Naast het bepalen van tariefhoogtes benaderen inkoopprofessionals ook steeds vaker sourcingpartijen voor contractonderhandelingen. Zo belegde afgelopen jaar 26 procent van de inkoopprofessionals de contractonderhandeling bij een broker of een andere partij. Eerder lag dit percentage nog op 10 procent.

Bron: FastFlex, 24 februari 2016