FastFlex: ontwikkeling essentieel voor ZZP’ers

0
724

Bedrijven focussen zich voor de inhuur van de flexibele schil steeds minder op extra capaciteit en steeds meer op de toegang tot specifieke kennis.

Tot die conclusie komt FastFlex dat samen met ABN AMRO het trendrapport ‘De toekomst aan de ZZP-er’ heeft gepubliceerd.

Onderzoek onder 617 zzp’ers
Zzp’ers worden daarbij steeds vaker ingezet om de organisatie te vernieuwen. Zzp’ers spelen in op deze trend door meer aandacht te besteden aan hun opleiding en ontwikkeling. 68 procent reserveert bijvoorbeeld een persoonlijk budget om een opleiding te financieren. Dat blijkt uit onderzoek van FastFlex, sourcing partner en managed service provider op het gebied van recource management, onder 617 zzp’ers.

Meer focus op ontwikkeling en opleiding
In dit onderzoek zijn de behoeften en trends rond de werkzaamheden, acquisitie en opdrachtgevers van zzp’ers in kaart gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat zzp’ers zich steeds meer focussen op opleiding en ontwikkeling om hun meerwaarde voor opdrachtgevers te vergroten. 61 procent van de zzp’ers richt zich bovendien op ontwikkeling om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Expertise als meerwaarde
Clemens Huis in ’t Veld, directeur van FastFlex: “Naarmate de crisis vordert zien we dat de rol van de flexibele schil als kostenbesparend middel steeds meer verschuift naar toegang tot expertise. Uit ons onderzoek blijkt dat zzp’ers met deze trend meebewegen en inzetten op hun eigen ontwikkeling en opleiding om van meerwaarde te zijn voor organisaties. Vanuit FastFlex ondersteunen we zzp’ers in het volgen van opleidingen en trainingen. Dat is niet alleen positief voor hen, maar ook voor onze klanten die zo het meeste rendement uit kwalitatief goede recources kunnen halen.”

Bron: FastFlex, 3 april 2013