Brinkhof maakt doorstart als Kosinus Personeelsdiensten BV

0
2260

27 juni 2010

Brinkhof Nederland maakt doorstart als Kosinus Personeelsdiensten BV

Brinkhof, dat het zwaartepunt van de omzet in Duitsland had, was voor de financiering afhankelijk van een Duits bankenconsortium. De eigenaren van Brinkhof hebben het Duitse bedrijf moeten overgedragen aan het consortium. Het Nederlandse deel bleef in handen van de eigenaars, met de verplichting om de naam Brinkhof op te heffen.

Doorstart was al bekend voordat faillissement was uitgesproken
De doorstart van Brinkhof als Kosinus Personeelsdiensten werd in een persbericht op 4 juni aangekondigd, terwijl het bedrijf pas op 9 juni failliet is verklaard (zie hieronder).

Kosinus Personeelsdiensten BV
Het Nederlandse bedrijf maakt een doorstart onder de naam Kosinus Personeelsdiensten BV en heeft vestigingen aan de markt in Epe en in de kantorenschil van het stadion in Zwolle. Kosinus Engineering BV is in de randstad gevestigd. In Münster (Duitsland) is inmiddels het eerste filiaal al enige tijd geleden gestart onder de naam Kosinus Personalservice GmbH.

‘Kosinus’
Volgens het persbericht is de naam ‘Kosinus’ afgeleid van de (wiskundige) term ‘cosinus’, waarbij de grafische weergave vaak de vorm van een golflijn kent. De uitzendbranche is bij uitstek een conjunctuurgevoelige branche, die eveneens wordt weergegeven door een golflijn met toppen en dalen.

Bron: Drimble.nl, 4 juni 201010 juni 2010

Brinkhof Group Holding B.V. te Epe (KvK: 08159009) is 9 juni j.l. door de rechter failliet verklaard.

Bronnen: faillissementen.com, 10 juni 2010

Disclaimer »