Fabulous 20 Flexbranche 2018 komt eraan

0
446

Binnenkort verschijnt de vijfde editie van de Fabulous Flexbranche, een ranglijst met de snelst groeiende leveranciers van flexibele arbeid.

De lijst wordt samengesteld onder verantwoordelijkheid van Capitalmind, Corporate Finance Advisory en gepubliceerd in samenwerking met FlexNieuws.

In de nieuwe editie zijn twintig niet-beursgenoteerde flexleveranciers gerangschikt die het snelst groeien in de flexbranche, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Uitgangspunt is de omzetgroei over de periode 2016-2014 op basis van gedeponeerde jaarcijfers.

Thema’s van de vorige edities:
Editie 4: consolidatieslag bij payroll leveranciers
Editie 3: opkomst private equity in de flexbranche
Editie 2: vraag vanuit de markt steeds diverser en complexer
Editie 1: groei op basis van nieuwe businessmodellen

Uitbesteden van backoffice en hrm-service; franchise
In de eerste editie van de Fabulous Flexbranche werd gerapporteerd over de groeicijfers tijdens de economische crisis in de jaren, te weten 2012, 2011, 2010. In die jaren kregen uitzendorganisaties te maken met krimp en reorganisaties. Velen van de ontslagen interne medewerkers begonnen als ervaren specialisten zelf met werving en selectie en/of uitzenden. Het uitvoeren van de administratieve processen, de backoffice en/of het formele werkgeverschap, besteedden zij uit aan gespecialiseerde leveranciers. Ook franchiseformules profiteerden van het feit dat uitzendprofessionals hun eigen onderneming startten.

De behoefte in de markt aan flexibiliteit en outsourcing van personeel is niet verminderd. De vraag van opdrachtgevers is wel steeds complexer en diverser geworden.

In de afgelopen jaren is er een concurrentieslag ontstaan tussen payroll- en hrm-dienstverleners. De intrede van investeerders stuwt de consolidatieslag in de branche. Al deze ontwikkelingen zijn zichtbaar in de top 10.

Wie stonden het vaakst in de top 10?
In de vier vorige edities waren dat:

4 x HelloFlex group (voorheen FSGroep) – payroll en backoffice services voor intermediairs
4 x Pay for People – payroll service voor opdrachtgevers en voor intermediairs (investeerder: Waterland)
3 x Driessen – uitzenden en payroll, gespecialiseerd in de publieke sector.
3 x Staffing Associates – franchiseformule voor uitzendprofessionals

Hoe ziet de nieuwe Fabulous 20 Flexbranche er uit?
Eind juni weten we het.

Hinke Wever, FlexNieuws
Marleen Vermeer, Capitalmind