Eurociett: uitzendbranche aanjager Europese economie

0
1107

23 maart 2009

Deze week wordt in Praag de conferentie “Implementing flexicurity in times of crisis” gehouden.

Eurociett is de Europese belangenbehartiger van de uitzendbranche.

Positieve rol
Tijdens de conferentie wordt vooral aandacht gegeven aan de positieve rol die de uitzendbranche heeft in het bestrijden van de economische crisis.

Banen scheppen
Ook al is het aantal uitzendkrachten gedaald, de uitzendbranche blijft toch banen scheppen, die anders niet zouden worden vervuld. Er zijn momenteel 3 miljoen uitzendkrachten werkzaam in Europa. Zij representeren zo’n 10 miljoen mensen die jaarlijks via tijdelijke werk toetreden tot de arbeidsmarkt of herintreden.

Investeren en matchen
De uitzendbranche kan een centrale rol spelen in het terugdringen van de negatieve effecten van de economische crisis door o.a. de concurrentie te versterken, een brug te slaan tussen werklozen en werk. De branche biedt flexibele arbeidsparticipatie, waardoor meer mensen toetreden tot de arbeidsmarkt. Ook biedt de branche een bijdrage aan de economie door te investeren in training en scholen van werknemers waardoor ze breder inzetbaar zijn. Door te voorzien in de juiste matches voor vraag en aanbod op de werkvloer draagt de uitzendbranche bij aan het weer op gang helpen van de economie.

> Meer over Eurociett

FlexNieuws – meer nieuws over de flexbranche »

Bron: Eurociett, 23 maart 2009


FlexService – home