Elbrich Batstra gekozen tot HR Director 2016 door publiek

0
347

Elbrich Batstra, HR Director bij YoungCapital, is door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot HR Director van het jaar.

Tijdens de uitreiking van de HRtop100 mocht Batstra afgelopen donderdag de publieksprijs in ontvangst nemen. Het publiek roemde haar persoonlijke en vernieuwende visie op HR, met groot oog voor de mens en haar gezonde dosis ondernemerschap.

Gezond groeien met behoud van cultuur
De grootste HR-uitdaging die Batstra bij YoungCapital ervaart, is gezond en kwalitatief groeien. De marktleider in recruitment van jong talent maakte de afgelopen jaren een groeispurt in binnen- en buitenland. In twee jaar tijd groeide YoungCapital van 200 naar 600 medewerkers. “Grote groei verandert per definitie de cultuur van een bedrijf, aldus de literatuur. Dit mag en gaat niet gebeuren binnen YoungCapital. Onze cultuur, dus onze mensen, zijn ons belangrijkste kapitaal”, zegt Batstra. Volgens haar draait het bij YoungCapital allemaal om ‘happy, healthy en connected people’. “Voor het behoud van ons DNA zetten we sterk in op vooruitstrevende testing tools die onze groei waarborgen, en dan met name de kwaliteit van de groei.”

Over de HRtop100
De HRtop100 biedt een podium voor HR-leiders in Nederland. Wie is wie in de top van HR en wat is hun visie? Eenmaal per jaar komen de HR-leiders bij elkaar en wordt de prijs voor de beste HR-visie van 2016 uitgereikt. Voor de verkiezing zijn HR Directors uit heel Nederland voorgedragen. Hierna volgden uitgebreide interviews met alle deelnemers. In totaal gingen 101 kandidaten door naar de publieke stemronde, waarin meer dan 3.200 stemmen zijn uitgebracht.

Over YoungCapital
YoungCapital heeft 35 vestigingen in Nederland en Duitsland en ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Bron: YoungCapital, HRtop100, 9 december 2016