Eerste bevindingen meldpunt VAR-DBA

0
310

Meldpunt VAR-DBA – In de afgelopen twee weken heeft Stichting ZZP Nederland 50 meldingen ontvangen over grote opdrachtgevers, die zeggen niet langer in zee te willen gaan met zzp’ers vanwege de afschaffing van de VAR.

Reden is de onduidelijke informatie over Modelcontracten en onzekerheid over de risico’s daarvan. Stichting ZZP Nederland wil de feiten op tafel en roept de achterban op om door te gaan met de meldingen.

De meldingen komen uit allerlei beroepsgroepen, zoals zorginstellingen, hogescholen, de bouw, de omroepen en financiële instellingen. Deze opdrachtgevers willen het risico op naheffingen vermijden en overwegen nu hun toevlucht te nemen tot intermediairs, die werken met BV-constructies en Payroll.

“Een betreurenswaardige ontwikkeling”, vindt voorzitter Maarten Post. “ Je kunt zelfstandige ondernemers niet behandelen als willekeurige flexwerkers met dit soort schijnconstructies.”

Vrijdag 17 juni vindt het ZZP Nederland congres plaats. Staatssecretaris Wiebes reageert tijdens het ZZP Congres op het meldpunt.

Bron: ZZP-Nederland, 14 juni 2016