EcoSelect wordt ABEL talent

0
273

EcoSelect wordt ABEL talent, de nieuwe naam van deze detacheringspecialist is meer in lijn met ontwikkelingen op arbeidsmarkt.

Detacheringspecialist EcoSelect verandert haar naam in ABEL talent. In sectoren als milieu, infrastructuur en veiligheid is er sterk behoefte aan talent met relevante ervaring. De ervaring leert dat de opleidingen van pas-afgestudeerden niet aansluiten op de praktijk. ABEL talent biedt hiervoor de oplossing door projecten van bedrijven en overheid helemaal over te nemen en die onder begeleiding te laten uitvoeren door talenten. Zo doen zij versneld relevante ervaring op en kunnen zij na afloop bij bedrijven en overheid worden gedetacheerd. ABEL talent treedt zo op als een gids en ondersteunt daarmee talenten en bedrijven om samen hun mogelijkheden te ontdekken.

Tekort aan talent met ervaring
Tijdens de economische crisis hebben bedrijven veel tijdelijke contracten beëindigd om kosten te besparen. Zo ook door bedrijven uit sectoren die met de fysieke leefomgeving te maken hebben zoals milieu, infrastructuur en veiligheid. Vooral jonge talenten zijn toen wegbezuinigd en als gevolg is er nauwelijks sprake geweest van doorgroei in deze bedrijven. Inmiddels heeft dit, door het economische herstel, geresulteerd in een krappe arbeidsmarkt met een tekort aan talenten met ervaring. Vooral in de sectoren rondom de fysieke leefomgeving is grote behoefte aan hoogopgeleid talent met specifieke vaardigheden en ervaring. Deze bedrijven hebben echter grote moeite om de juiste mensen te vinden. Reden hiervoor is dat er in de voorbereidende studies voor deze sectoren weinig ruimte wordt geboden voor praktijkervaring via stages en traineeships. Talenten missen daarom ervaring die essentieel is in deze werkgebieden.

Versneld ervaring opdoen
ABEL talent speelt hierop in door gestandaardiseerde projecten over te nemen van bedrijven en die uit te laten voeren door zelfopgeleid talent. Zo doen de talenten versneld leerzame ervaring op en worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd neemt ABEL talent werk uit handen van bedrijven, zodat zij effectiever en efficiënter kunnen opereren. Na afronding van het project heeft het talent het bedrijf leren kennen en kan hij of zij gedetacheerd worden.

Volgende fase
Volgens directeur Marco Quanjer wordt deze manier van werken weerspiegeld in de nieuwe naam. Mededirecteur Ralph Vis vult aan: “We maken het voor talenten en bedrijven mogelijk hun ambities te verwezenlijken.”

Over ABEL talent
ABEL talent, opgericht in 1998 als EcoSelect, is een projectorganisatie- en detacheringsspecialist die adviseert, detacheert en projecten verzorgt in de fysieke leefomgeving voor, bijvoorbeeld, de branches milieu, infrastructuur en veiligheid. ABEL talent werkt voor opdrachtgevers zoals advies-en ingenieursbureaus, nutsbedrijven en alle lagen van (semi)overheid. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren Marco Quanjer en Ralph Vis. Zij hebben het bedrijf laten groeien en de activiteiten uitgebreid met advisering en projectwerk binnen meerdere sectoren. ABEL talent is gevestigd in Bilthoven en heeft circa honderd werknemers in dienst.

Bron: EcoSelect/ ABEL talent, 11 juni 2018