E-publicatie ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’

0
83

Inspectie SZW lanceert de E-publicatie ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’.

In vergelijking met andere werknemers in de metaal hebben jongeren drie keer zo vaak een ongeluk. En jong geleerd is oud gedaan. Het is daarom van levensbelang dat jongeren in een metaalopleiding meteen leren gezond en veilig te werken.

Met de e-publicatie informeert de Inspectie SZW leerbedrijven en scholen over de wet- en regelgeving voor gezond en veilig leren werken van jongeren in opleiding in de metaal. Leerbedrijven en scholen staan samen aan de lat om goede afspraken te maken over hoe de jongeren die zij opleiden, gezond en veilig kunnen werken.

Gezond en veilig leren werken in de metaal

Die afspraken moeten niet alleen over het vak gaan, maar ook over hoe je het vak op een gezonde en veilige manier aanleert. Wat zijn eigenlijk de regels vanuit de Arbowet? En wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat moet de werkgever doen en waar moeten werknemers op letten?

Scholen en bedrijven in de metaalsector kunnen in de E-publicatie informatie vinden over wettelijke regels met betrekking tot jongeren in opleiding. Ook biedt de website informatie waar in de praktijk op gelet kan worden, bijvoorbeeld in de vorm van posters.

Bron: Inspectie SZW, november 2017