Duurzaam werken aan werk blijft succesvol

0
186

De publiek-private samenwerking tussen gemeenten, UWV en de uitzendsector blijft aanhoudend succesvol.

Dat blijkt uit het actuele beeld van een aantal grote samenwerkingsprojecten. Honderden mensen zijn uit de uitkering aan het werk gekomen. Op de website van de ABU worden vijf projecten uitgelicht.

“We waren nieuwsgierig hoe een aantal grote projecten na twee jaar erbij staan”, zegt Leonie Oosterwaal, arbeidsmarktexpert bij de ABU. En dat geeft een heel positief beeld. De samenwerking tussen gemeenten en uitzendsector heeft veel duurzaam resultaat, zo blijkt uit het actuele beeld van de projecten.

Kennisuitwisseling
Naast veel banen en mensen uit de WW of bijstand levert de samenwerking vooral veel kennisuitwisseling op. “Als je kijkt hoe vijf jaar geleden het helemaal niet makkelijk was om mensen vanuit de bijstand te plaatsen via uitzendbureaus en hoe het nu gaat, zie je dat we veel bereikt hebben”, zegt Zahra Mousazadeh van de gemeente Drechtsteden.

#PPSnu
ABU, NBBU, OVAL, ministerie van SZW, Servicepunt Flex en de Programmaraad hebben de handen ineengeslagen om praktijkvoorbeelden en tips van publiek-private samenwerking te boosten. Via een gezamenlijke Twittercampagne met #PPSnu worden dagelijks tips verspreid om kennis en inspiratie op te doen over deze vorm van samenwerken.

Bron: ABU, 14 oktober 2015