Duizenden 50-plussers in rij voor carrière-advies

0
140

Enkele duizenden 50-plussers maakten de afgelopen vier weken korte metten met het vooroordeel dat oudere werknemers zich niet willen ontwikkelen.

Ruim 3.200 werkzoekenden stonden op een van de twaalf Randstad-vestigingen bij de +POWER boosts vaak in rijen voor sollicitatietrainingen, cv checks, workshops en presentatietechnieken. De evenementen, +POWER boosts, waren onderdeel van het programma +POWER van Randstad met het doel de perceptie over 50-plussers in positieve zin te veranderen.

Gisteren werd in Den Haag het programma afgesloten met een laatste +POWER boost. Met 403 bezoekers bleek ook hier de behoefte aan een sparringpartner groot.
Op de events vallen 50-plussers vooral op vanwege hun optimisme, wilskracht en ambitie. Randstad stelt dat de houding van werkgevers ten opzichte van 50-plussers moet verbeteren. In praktijk komt het vaak voor dat zij zich nog onvoldoende openstellen voor 50-plussers. Dat is een opmerkelijk gegeven want meer dan de helft van de werkgevers geeft immers toe dat vooroordelen jegens 50-plussers ongegrond zijn (59%). Dit blijkt uit onderzoek van Randstad.

+POWER in cijfers
Vier weken lang vestigde Randstad extra de aandacht op de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt. Het resultaat in cijfers:
• 3273 bezoekers van +POWER boosts in twaalf steden (events voor 50-plussers en werkgevers in de regio).
• Grote animo voor advies en ondersteuning tijdens +POWER boosts:
– 72 volbezette workshops over o.a. ‘De kracht van ervaring’;
– 3077 ingevulde + POWER profielen als introductie op het cv;

Bron: Randstad, 24 juni 2016