"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Driekwart eerstejaars kan zonder bijbaan niet studeren

Voor ruim driekwart van de eerstejaarsstudenten is een bijbaan onmisbaar om te kunnen studeren, rond te komen of op kamers te kunnen wonen.

Dat blijkt uit onderzoek van YoungCapital. Om de eerstejaars sneller aan een bijbaan te helpen, is YoungCapital deze week aanwezig bij introductieweken in studentensteden met een speciale Videobus. Daar kunnen eerstejaars met hulp van een recruiter en een video-artist een professionele video-cv opnemen.

Basisbeurs wordt lening
Per 1 september wordt voor nieuwe hbo- en wo-studenten de basisbeurs omgezet in een basislening. Nieuwe studenten ontvangen dan geen gift meer van de overheid, maar kunnen alleen nog lenen. Ook de uitwonende beurs van 278 euro per maand zal vanaf 1 september voor eerstejaarsstudenten veranderen in een lening. Naar aanleiding hiervan ondervroeg YoungCapital deze zomer 548 eerstejaarsstudenten over de gevolgen voor hun financiële situatie. 76 procent van de ondervraagde jongeren die per 1 september een hbo- of wo-opleiding begint, geeft aan dat het voor hen onmogelijk wordt om zonder bijbaan te studeren. Van de uitwonende studenten zegt 84 procent zonder bijbaan niet op kamers te kunnen wonen.

Bron: Young Capital, 11 augustus 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.