DPA: outsourcing financiële functie op zijn retour

0
1046

Logo DPA2 maart 2011

De Nederlandse CFO heeft het uitbesteden van de financiële functie nog nauwelijks op zijn agenda staan. Daar waar de afgelopen jaren nog ruim 15% nadacht over uitbesteden is dit teruggelopen tot nog maar 6% van de CFO’s.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkrapport Best of Finance van DPA Finance, uitgevoerd door onderzoeksbureau Q&A Research.

Stilstand uitbesteden

Bijna 60% van de CFO’s besteedt helemaal niet uit en 36% besteedt slechts een deel uit. Vergeleken met eerdere edities is in twee jaar tijd het uitbesteden weliswaar met 9% toegenomen, maar veel lager uitgekomen dan de voorspelde 15%. Dit plaatst de huidige verwachting van 6% in een ander daglicht en kan duiden op nagenoeg een stilstand voor wat betreft uitbesteden.

Beperkt inzicht in de prestaties
Hoewel 80% van de CFO’s die uitbesteden aangeeft duidelijke service level agreements te hebben met de uitbestedingspartner, geeft nog geen 60% inzicht te hebben in de prestaties van de zakenpartner, zo blijkt verder uit het onderzoek. Opvallend genoeg durft nog driekwart van de CFO’s uit te spreken dat ze tevreden zijn met de uitbestedingspartner, terwijl men niet weet hoe de prestaties daadwerkelijk zijn.

Insourcing services
Martijn Kösters, directeur DPA Finance: “de Nederlandse CFO’s hebben in dit licht misschien wel behoefte aan insourcing services, die antwoord geeft op de vraag hoe administratieve processen die buiten de deur zijn geplaatst op een verantwoorde en efficiënte wijze weer naar binnen kunnen worden gehaald. DPA is klaar voor deze ontwikkeling.”

Gerelateerd nieuws
> DPA breidt preferred suppliership ING uit
> SNS: ‘DPA betaalt relatief hoge prijs’
> DPA neemt Nederlandse Interim Groep B.V. over
> SNS Securities: “DPA moet eerst orde op zaken stellen”

Bron: DPA, 2 maart 2011