DITIO – Interim Project Controls Management

0
3381

DITIO

16 maart 2011

DITIO is een nieuwe partner op het vakgebied Project Controls Management (PCM) in de sectoren Industrie, Utiliteit, Bouwnijverheid, Energie, Olie & Gas of Overheid. Lokaal, regionaal en internationaal.

DITIO is opgericht door Arco Bierens, voormalig lid van centrale directie Manpower Nederland, Rick Ardts, voormalig managing consultant bij Manpower Professional en Vitae en Arjen Elderson, entrepreneur en oprichter van RBC IT group en Medisource.
De naam DITIO komt uit het Latijn en betekent: in control zijn, autoriteit hebben.

Menselijk kapitaal
Arco Bierens, directeur: “Het interim bemiddelingsvak is een mensenvak pur sang. De kennis en kunde van onze professionals is ons kapitaal. Dat realiseren we ons, ieder dag weer. Met onze achtergrond, ervaring en aanpak weten we de juiste mensen aan ons te binden.”

Werkwijze
Arco Bierens: “DITIO kijkt bij haar opdrachtgevers naar de vraag en de wérkelijke vraag achter de vraag. Hierdoor kunnen wij ‘resultaatgericht’ de juiste oplossing aanbieden. Onze professionals hebben hun sporen verdiend in de breedte van het vakgebied en onze jong ervaren professionals worden uitstekend begeleid. DITIO streeft naar langdurige flexibele relaties met haar kandidaten, eigen professionals, interimmers en opdrachtgevers. Vrijwillig, vrijdenkend maar niet vrijblijvend.”

DITIO, Arco Bierens, Arjan Elderson, Rick Ardts

Arco Bierens, Arjan Elderson, Rick Ardts

Toenemende behoefte aan controllers
Is er een toenemende vraag naar controllers in de technische sector?
Bierens: “Ja, we merken dat veel bedrijven en instellingen in de crisisjaren zodanig hebben gesnoeid in hun personeel dat ze nu dringend mensen nodig hebben.
Wij richten ons met Project Controls Management bewust op een breed scala aan sectoren met professionals variërend van groen tot grijs. Voor opdrachtgevers betekent dit de beschikbaarheid over een kwalitatief zeer hoogwaardige kennis- en capaciteitsbron. Voor professionals bieden wij zeer afwisselende projecten in diverse sectoren. In eigen land, in Europa of buiten de Europese grenzen.”

Professionals in control management
Bierens: “Onze werksfeer spreekt veel professionals aan, zo merken we. Op dit moment hebben wel al een bestand opgebouwd van 100 kandidaten. De vakmensen die wij zoeken en aannemen, hebben gedegen onderwijs gevolgd in een technische richting MTS, HTS of Universitair. Het gaat met name om professionals die de combinatie techniek en financiën interessant vinden. Ook financieel administratieve medewerkers die reeds een paar jaar werkervaring hebben opgedaan bij ingenieursbureaus of technische bureaus zijn bij ons welkom. Wij verwachten van onze professionals affiniteit met een scala aan technische vakgebieden. Enig juridisch inzicht is ook van belang, omdat ze daarmee voor de opdrachtgevers risico’s in het werkproces kunnen inschatten.”

Multidisciplinair – techniek, kosten, planning
“Bij Project Controls Management, zeker bij turn-key projecten, komt heel veel kijken.
Onze professionals controleren dagelijks en/of wekelijks de budgetten en bekijken of het financieel management in de pas loopt met de planning. Overschrijding van het budget wordt dadelijk gesignaleerd. Onze professionals zijn ook in staat hun opdrachtgevers te adviseren om planningen in goede banen te leiden. Benodigde documenten voor projecten worden vakkundig gecontroleerd op juistheid en volledigheid. Denk bijvoorbeeld aan TüV-verklaringen bij benodigde apparatuur. Bij het takenpakket hoort ook elektronische archivering en het aanleggen van het dossier met de benodigde documenten voor een project. Kortom, alles wat je kunt rekenen tot de taken van gedegen cost controllers en planning engineers.

Arco Bierens
Planning en general management past bij Arco Bierens’ achtergrond. Zijn roots liggen in marketing management en logistiek. Hij werkte een aantal jaren bij Transport & Logistiek Nederland. Hij was secretaris van een kring van jonge ondernemers in deze sector en organiseerde seminars en workshops voor kennisoverdracht. In die hoedanigheid kwam hij in gesprek met Adecco, waar hij vervolgens werkte en ervaring opbouwde in sales, vakinhoudelijke kennis en personele dienstverlening, waarna hij werkte bij Eiffel en Manpower Nederland.

Arjan Elderson
Entrepreneur Arjan Elderson is een ervaren ondernemer. Hij richtte RBC IT group op en verkocht dit aan Getronics. Vervolgens startte hij Medisource, een bedrijf dat verpleegkundig personeel per 15 minuten bemiddelt, om de personele planning van zorginstellingen en zorgverzekeraars altijd met de juiste vakkrachten op peil te kunnen houden. Medisource heeft hij verkocht aan Mediq Apotheek. Met DITIO neemt hij weer een nieuwe uitdaging aan.

Rick Ardts
Operationeel manager Rick Ardts is zeer bedreven in het werven, selecteren, aannemen en begeleiden van professionals. Hij heeft zijn ervaring opgedaan bij Manpower Professional, waar hij samen met twee andere collega’s een nieuwe vestiging heeft opgebouwd, en bij Vitae.

Meer dan 35 jaar ervaring
Bierens: “We hebben al meer dan 35 jaar ervaring in het bieden van interim oplossingen, we hebben alle drie een passie voor het vak arbeidsbemiddeling en we denken te begrijpen waar de hedendaagse professional juist wel maar ook niet naar op zoek is. Projecten, zeker in een turn-key omgeving, zijn altijd uitdagend, tijdgebonden, uniek en specifiek. Turn-key wil zeggen: projecten die aan tijd, plaats en kosten zijn gebonden; waarin alles per dag en week gecontroleerd wordt op basis van strakke planning en budgettering. Vaak gaat het hier om projecten met een omvang van tien tot honderden miljoenen euro’s. Wij leveren de vakmensen die deze projecten in control houden.”

DITIO: interim project controls management

DITIO maakt gebruik van FlexService software voor werving & selectie en detachering.