Dennis Ender benoemd tot algemeen directeur van De Gilde Groep

0
155

Dennis Ender is benoemd tot algemeen directeur van De Gilde Groep.

De Gilde Groep, personeelsbemiddelaar in betonbouw en elektrotechniek, haalt met Ender – naast bestuurlijke en commerciële ervaring- meer dan 20 jaar ervaring in de HR -dienstverlening in huis. De laatste 7,5 jaar was hij werkzaam bij Manpower Group en lid van de board of directors.

Dennis Ender
Dennis Ender

Schaarse vaklieden
Ender kan gelijk vol aan de slag. De Gilde Groep is met name groot in de bemiddeling van betontimmermannen en elektromonteurs naar bijvoorbeeld infrastructurele werken zoals zeesluizen en in de scheepsbouw. Vaklieden die schaars zijn. Ender: ‘Betonbouw en elektrotechniek kennen grote personele uitdagingen. Maar De Gilde Groep heeft een sterke positie in de markt en een onderscheidende aanpak. Je ziet dat vaklieden graag voor De Gilde Groep werken en opdrachtgevers ons roemen omdat we onze projecten op tijd opleveren met de professionele inzet van vakkrachten.’

Kijken naar de keten
De aanpak van De Gilde Groep beperkt zich niet tot de bemiddeling van vaklieden. Ze werken in de hele keten, van bedrijven die prefab onderdelen maken -zoals een onderdeel van een brug- tot de aannemer die het afmaakt. De Gilde Groep zorgt voor het tijdig opleveren van projecten doordat het constant nagaat of de juiste vaklieden ‘aan boord zijn’. Dat doen ze met een plan van aanpak, instructie van de vaklieden, monitoring van het project en een evaluatie. Een werkwijze die Ender kent. In zijn laatste rol bij Manpower Group keek hij ook naar de hele keten en was hij verantwoordelijk voor het overnemen van (delen) van recruitmentprocessen voor vast personeel en het overnemen van het hele inhuurproces voor tijdelijk personeel van opdrachtgevers.

Bron: De Gilde Groep, persbericht 12 april 2022

Lees ook
De Gilde Groep neemt RSBM Uitzendgroep over
De Gilde Groep neemt Parallel over