Dennis Eilbracht Chief Operational Officer (COO) bij Youbahn

0
172

Sinds 1 augustus is Dennis Eilbracht (37) aangesteld als Chief Operational Officer (COO) bij Youbahn, het uitzendplatform voor flexibel werk.

Dennis Eilbracht
Dennis Eilbracht

In zijn nieuwe rol als COO vormt hij een duo met Ard Huininga, CEO bij Youbahn, om de groeiambities van Youbahn waar te maken.

Eilbracht heeft een indrukwekkend trackrecord in de recruitmentsector en startup- en scale-up industrie. Hij begon zijn carrière in 2009 als jongste franchisenemer ooit bij uitzendbureau Olympia in de tijd dat digitalisering van deze branche nog in de kinderschoenen stond.

Daarna heeft hij op interim basis onder andere bij de gemeente Amsterdam strategisch advies over de arbeidsmarkt gegeven aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Vervolgens betrad Eilbracht in 2016 de start-up industrie en hielp jonge bedrijven met groeien en innoveren. Voor zijn aanstelling bij Youbahn was hij bijna vier jaar werkzaam als Head of Business Operations bij start-up techbedrijf Easee. Hier was hij medeverantwoordelijk voor de internationale uitrol van de producten en diensten naar elf landen. Binnen de diverse rollen die Eilbracht bekleed heeft, stonden teambuilding, business strategieontwikkeling, schaalbare operationele oplossingen implementeren en projectmanagement altijd centraal.

Kruising tussen uitzendbranche en startup
Eilbracht heeft bij Youbahn de ideale uitdaging gevonden: “De sector waarin Youbahn zich bevindt, voelt als thuiskomen. Ten eerste omdat ik weer terug ben in de uitzendbranche, waar het ooit voor mij begon, en ten tweede heeft de organisatie de innovatiekracht van een start-up. Ik ben ervan overtuigd dat Youbahn het verschil kan maken in het digitaliseren van het organiseren van arbeid. Ik kijk ernaar uit om samen met Ard verder vorm en invulling te geven aan deze visie.”

Ard Huininga, CEO bij Youbahn: “We zijn erg blij met de komst van Dennis. Zijn achtergrond, jarenlange ervaring, passie en enthousiasme sluiten perfect aan bij de ambitie van Youbahn. Met de aanstelling van Dennis halen we cruciale kennis en ervaring in huis die nodig is om de organisatie naar de volgende fase te loodsen.”

Bron: Youbahn, augustus 2022

Lees ook
Youbahn getransformeerd tot digitaal platform voor studentenwerk