Secretary Plus bereidt studenten voor op carrière als Assistant

0
116

Om de aansluiting van het mbo-onderwijs op de arbeidsmarkt te verbeteren, hebben het Deltion College in Zwolle en Secretary Plus de handen ineengeslagen.

Gisteren rondden 17 studenten het Excellentie Programma af, een programma dat in het teken stond van het vak Personal Assistant. In de afgelopen maanden maakten de studenten tijdens acht workshops kennis met allerlei aspecten van het vak: van digitalisering en personal branding tot het organiseren van een event.

Wat houdt het beroep van Assistant in? Welke taken en verantwoordelijkheden brengt dit met zich mee en welke kwaliteiten heb je ervoor nodig? Deze en vele andere vragen werden tijdens het Excellentie Programma beantwoordt. Hier werd in maart 2018 het startsein voor gegeven door het Deltion College en Secretary Plus. Zo konden mbo-studenten de mogelijkheden van een loopbaan als Assistant verkennen. Het praktijkgerichte programma heeft als doel toekomstige Assistants voor te bereiden op een vervolgstudie en de weg vrij te maken naar een interessante carrière.

Workshops geven duidelijk beeld functie
Tijdens de workshops kregen de studenten een indruk van het vakgebied en raakten zij vertrouwd met de verschillende kwaliteiten waarover een Assistant moet beschikken. Ook leerden ze hoe zij zich overtuigend kunnen presenteren, bekwaamden zij zich in sollicitatie-, gespreks- en vergadertechnieken en stelden zij een portfolio samen. Als afsluiting van het programma organiseerden de studenten gisteren een klantevent. Zo weten zij goed wat ze kunnen verwachten van deze functie en is de stap richting de arbeidsmarkt kleiner.

“Ik snap nu veel beter wat de rol van Assistant inhoudt. Ik had er een ander beeld van, veel traditioneler. Je bent zelfstandiger bezig dan ik dacht en moet proactief zijn om je manager nét een stapje voor te zijn. Heel fijn om op deze manier kennisgemaakt te hebben met dit vak”, vertelt studente Kimberley Pries.

Secretary Plus bekijkt de mogelijkheden om het Excellentie Programma ook op andere scholen uit te rollen.

Bron: Secretary Plus, 27 juni 2018