De top 50 meest populaire studies onder werkgevers in 2021

0
423

De top 50 meest populaire studies onder werkgevers in 2021
top 5 meest populaire studie onder werkgevers in 2021
Studenten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn wederom gewild onder werkgevers. De Erasmus Universiteit staat maar liefst 11 keer in de top 50 van de meest populaire studies met de masteropleiding Strategisch Management op de eerste plek. Dit blijkt uit een onderzoek van carrièreplatform Magnet.me naar het aantal keer dat studenten werden benaderd door werkgevers gebaseerd op basis van hun studieachtergrond.

Top 10 meest populaire studies onder werkgevers in 2021
Klik voor grotere afbeelding

Meest populaire studies onder werkgevers
Net als afgelopen jaar heeft het carrièreplatform een lijst met de meest populaire opleidingen onder werkgevers uitgebracht. Dit jaar is de masteropleiding Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de meest populaire studie onder werkgevers. Studenten die deze opleiding volgen werden het afgelopen jaar gemiddeld het meest benaderd door recruiters op het platform. Op plek twee staat de opleiding Business Administration aan de TIAS School for Business and Society. Op de derde plek staat de masteropleiding Econometrics and Operations Research van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Naast Masteropleidingen zijn er ook een aantal bacheloropleidingen te vinden in de top 50. Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden is op plek 29 de hoogste bacheloropleiding in de lijst.

Klik op de afbeelding om de top 50 te zien

Studies Erasmus Universiteit wederom gewild
Het succes van de Rotterdamse universiteit komt niet als een verrassing, gezien het vorig jaar ook al hofleverancier van de top 50 was. Dit jaar staat de Erasmus Universiteit met elf opleidingen in de lijst. Ook studies aan de TU Delft zijn populair. De TU Delft staat op een goede tweede plek met maar liefst tien noteringen, gevolgd door de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit met beide zeven noteringen.

Top 50 meest populaire studies onder werkgevers
Dit zijn de meest gewilde studies op Magnet.me onder recruiters in de afgelopen twaalf maanden:

Bron: Magnet.me, 14 september 2021