De toekomst van payroll: 28 juni bijeenkomst

0
920

Logo VPO

29 mei 2012

De NBBU, de VPO en de ABU organiseren gezamenlijk een bijeenkomst voor payrollondernemingen.

Aanleiding is het advies van de Stichting van de Arbeid over payrolling. Dit is een verdeeld advies waarin werknemersvertegenwoordigers aanbevelingen doen aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijfsvoering en business model.

Met in het vooruitzicht de verkiezingen op 12 september 2012 is het de vraag wat politieke partijen (en de nieuwe regering) gaan doen met het advies van de Stichting van de Arbeid. De eerste signalen van de belangrijkste politieke partijen lijken er op dat men de vakbond en de voorstellen van de vakbeweging steunt.

Antwoord op (politieke) dreiging
De payroll-sector kent een aantal ongedeelde belangen maar heeft zeker ook gedeelde belangen. De NBBU, ABU en de Vereniging van Payroll Ondernemingen zijn op zoek naar die gedeelde belangen en hoe deze het beste gediend kunnen worden. Het doel van de sessie is om met een zo breed mogelijke coalitie een antwoord te vinden op de (politieke) dreiging en daarop te acteren richting politieke stakeholders.

Bron: VPO, mei 2012