De Persgroep koopt Nationale Vacaturebank en Intermediair

0
840

15 mei 2012

De private-equitybedrijven 3i en HIG Capital verkopen het Nederlandse VNU Media aan het Belgische mediaconcern De Persgroep. VNU Media is eigenaar van Nationale Vacaturebank en Intermediair.

Met VNU Media wil De Persgroep een nieuwe dimensie toevoegen aan de bestaande activiteiten op de vacaturemarkt in Nederland en België. Het doel is alle initiatieven op het gebied van recruitment communicatie onder te brengen in een nieuwe bi-nationale onderneming: VNU Vacature Media.

Ambitie
De ambitie is met VNU Vacature Media een vernieuwende, grensoverschrijdende dienstverlener te creëren in Nederland en België, volledig toegespitst op recruitment diensten voor kandidaten en voor werkgevers. De Nederlandse arbeidsmarkt wordt verruimd tot België en vice versa; een gezamenlijke bevolking van 24 miljoen Nederlandstaligen. Dit biedt nieuwe perspectieven voor werkgevers die op zoek zijn naar mensen voor gespecialiseerde functies. VNU Vacature Media wil kandidaten de beste carrières bieden, en werkgevers de beste kandidaten.

De koper: De Persgroep
Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep: “Het doel is een bedrijf van de toekomst te creëren. We willen op de meest kwaliteitsvolle manier actief zijn met human resources management. De markt heeft behoefte aan service met een hoge standaard. VNU Media is een bedrijf met een digitale focus, beschikt over toptechnologie en heeft een frisse ambitie. Met Tweakers halen we bovendien een snelgroeiende site in huis die toonaangevend is in de markt van ICT en consumenten elektronica. We zijn trots dat we dit mogen doen. VNU Media is een schitterende toevoeging aan ons portfolio in Nederland en België’’.

De verkoper: 3i Benelux
Robert Van Goethem, partner bij 3i Benelux: “We hebben de afgelopen zes jaar intensief samen gewerkt met het management van VNU Media. Gedurende deze periode hebben we de mogelijkheid gehad om management te ondersteunen in VNU Media’s transformatie van een meer traditioneel media bedrijf naar een state of the art online recruitment platform. We zijn ervan overtuigd dat VNU Media met de steun van De Persgroep haar business verder kan laten groeien en ontwikkelen”.

In België marktleider
De Persgroep is in België marktleider in recruitment communicatie met Vacature. In Nederland bieden Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw en Het Parool in de krant en op internet werkgevers en werknemers veel mogelijkheden, met in de non-profit sector een toonaangevende positie voor de Volkskrant en vkbanen.nl. VNU Media (ruim 250 werknemers) is een van de grootste online mediabedrijven in Nederland. De belangrijkste merken zijn Intermediair, Nationale Vacaturebank, Tweakers.net en Computable. Met meer dan 2 miljoen unieke bezoekers bereiken de sites van De Persgroep en VNU Media gezamenlijk nu al maandelijks ruim een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking.

NMA
De voorgenomen overname is voorgelegd aan de betreffende ondernemingsraden van VNU Media en de Persgroep Nederland, en tevens aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de NMa.

Bron: De Persgroep Nederland, 15 mei 2012