Database Belgisch uitzendbureau gehackt

0
696

Logo AGO-Interim18 juni 2012

Hackersgroep ‘Rex Mundi’ heeft de interne profielen van 10.0000 sollicitanten van het Belgische uitzendbureau AGO-Interim bemachtigd.

De database stond op een onbeveiligde webserver en bevatte namen, adressen, telefoonnummers, wachtwoorden, identiteitsnummers en de interne evaluaties.

Niet Te Gebruiken
Vooral die laatste gegevens zijn pijnlijk, omdat ze beledigende teksten bevatten.

“Mega-NTG. Niets mee aan te vangen. Ziet er altijd dronken uit. Labiel persoon. Zit constant voor zich uit te staren. Duurt een uur eer ze zit, en nog een uur eer ze weer buiten is. (…) Nog altijd een loserke. Zit niets van fut in, heeft sinds juni geen vast werk meer gehad.”

De afkorting NTG staat volgens de hackers voor ‘Niet Te Gebruiken’. Zij willen de gegevens op internet plaatsen, tenzij het uitzendbureau een ‘idiotentaks’ betaalt.

Bijgekleurd
Dirk Clarysse, advocaat van AGO-Interim, laat weten dat het bedrijf het gevraagde bedrag (‘minder dan 100.000 euro’) niet betaalt. “Het lijkt erop dat Rex Mundi de informatie heeft bijgekleurd. De gegevens waren voor intern gebruik en worden nooit aan de buitenwereld getoond. Consulenten moeten op een neutrale en nette manier over sollicitanten spreken. We hebben 380 kantoren, en het is moeilijk om alles in het oog te houden.”

In een Engelstalige reactie ontkent Rex Mundi, dat zegt vanuit het Zuid-Franse Albi te opereren, de evaluaties te hebben gewijzigd. “We spreken niet eens Nederlands.”

Bron: De Standaard, juni 2012