‘Dag van de uitzendondernemer’ groot succes

0
186

Op donderdag 26 maart 2015 vond in het Rotterdamse Wereldmuseum de derde editie plaats van de ‘Dag van de Uitzendondernemer 2015’.

Met voormalig wethouder van Rotterdam Jeannette Baljeu, BNR-presentatrice Marijke Roskam en Sector Banker ABN AMRO Han Mesters, werd gesproken over de toekomst van het vak, het herstel van de arbeidsmarkt en de opkomst van technologie in recruitment. En natuurlijk volgden deelnemers workshops en wisselden in informele sfeer met elkaar van gedachten.

Banenmarkt zal aantrekken
Voor de derde keer organiseerde de Rotterdamse specialist in flexibele arbeid, Pay for People, de Dag van de Uitzendondernemer. Een dag die, zeker nu er zoveel verandert op het gebied van wet- en regelgeving, geen overbodige luxe is. Uitzendondernemers leven in de waan van de dag en zijn daardoor vaak niet in de gelegenheid iets extra’s te doen. Pay for People helpt hen graag. Net als vorig jaar, startte de dag met een ondernemerslunch. Deze keer schoof voormalig wethouder haven, verkeer en regionale economie van Rotterdam, Jeannette Baljeu, aan. Ze sprak met de aanwezige ondernemers over de veranderende arbeidsmarkt en deed een oproep vooral vertrouwen te hebben in de economie. Baljeu: “Alleen als we vertrouwen hebben in het bedrijfsleven en het vertrouwen van consumenten weten te winnen, kan de banenmarkt weer aantrekken.” Baljeu moedigde de aanwezige uitzendondernemers ook aan zelf kansen te zoeken. Bijvoorbeeld door naar de gemeente te stappen en samen te kijken hoe zij mensen de arbeidsmarkt op kunnen helpen. Op de opmerking uit de zaal dat de politiek soms makkelijk praten heeft, antwoordde zij: “Dat is waar, in de praktijk kan het een stuk lastiger zijn. Daarom zijn bijeenkomsten als de Dag van de Uitzendondernemer juist zo goed.”

Technologische klik?
Na de ondernemerslunch werd de Dag van de Uitzendondernemer 2015 officieel geopend door Marijke Roskam, bekend van verschillende radioprogramma’s op BNR. In een huiskamersessie sprak zij met Han Mesters, Sector Banker bij ABN AMRO, Aad van der Zalm, oprichter uitzendbureau WerkTalent en trendwatcher Samir ter Lüün, over de ontwikkelingen in de uitzendbranche. Het gesprek ging al gauw over de steeds grotere rol die technologie speelt bij werving en selectie. De eerste kennismaking tussen recruiters en kandidaten vindt steeds vaker online plaats, via vacaturebanken en social media als LinkedIn. Volgens Ter Lüün en Mesters een positieve ontwikkeling. Online contacten gaan snel en kennen geen beperking in tijd of ruimte. Toch zal de branche volgens Van der Zalm, nooit zonder persoonlijk contact kunnen. Want de echte klik tussen recruiter, kandidaat en opdrachtgever voel je volgens hem alleen maar in real life.

Trends en innovaties
Na het officiële gedeelte was het tijd om zelf aan de slag te gaan. In de workshop ‘Slim en correct omgaan met de inlenersbeloning’ kregen deelnemers de inlenersbeloning in 10 highlights toegelicht en toetsten zij hun kennis in praktijkcasussen. Tijdens de workshop ‘ABU-cao & Wet werk en zekerheid’ werden de belangrijkste wijzigingen besproken en tips gegeven hoe deze toe te passen. En trendwatchers Samir ter Lüün en Martijn Aslander namen de aanwezigen mee op een reis naar de toekomst en verkenden samen met hen de mogelijkheden van de netwerksamenleving en de trends en innovaties die invloed zullen hebben op de flexbranche. Tijdens de workshops Elevator pitch en Online marketing leerden deelnemers hoe zij off- en online klanten aan zich kunnen binden. Een enthousiaste deelneemster vertelt: “Ik heb echt een geweldige dag gehad! Net als voorgaande jaren, heef Pay for People weer een zeer indrukwekkende locatie gekozen. Echt geweldig! Mijn hoofd loopt wel een klein beetje over van alles wat ik vandaag heb gehoord, maar ik ben wel weer helemaal bij. Daardoor ga ik morgen met wat extra zelfvertrouwen aan het werk.”

Dag van de Uitzendondernemer 2016
Pay for People kijkt tevreden terug op een zeer succesvol evenement en dankt gasten, deelnemers en sponsoren Multicopy Rotterdam, CROP Certificering, Otys, ARTRA Arbeidsmarkttrainingen en Goedebanen.nl voor hun bijdrage en kijkt uit naar de vierde editie van de ‘Dag van de Uitzendondernemer’ op donderdag 31 maart 2016.

Bron: Pay for People, Dag van de Uitzendondernemer, 27 maart 2015