CV LinQ biedt samenwerking uitzendbureaus

0
392

CV LinQ is gelanceerd als online platform in Nederland waarbij zowel werkgevers en intermediairs, als intermediairs onderling, de samenwerking op kunnen zoeken.

Door de krapte op de arbeidsmarkt ontstaat er een verschuiving binnen de uitzendbranche. Intermediairs weten elkaar steeds vaker in een samenwerking te vinden. Bijvoorbeeld wanneer de ene organisatie een vacature heeft, en de ander de kandidaat.

Op grote schaal de samenwerking zoeken met een concurrent of collega was voorheen in de uitzendbranche wat ongewoon. Deze trend werd in 2012 voor het eerst op grotere schaal onderbroken. Vanaf toen gingen uitzendbureaus meer en meer de samenwerking aan met gemeenten en het UWV om werkzoekenden aan het werk te helpen. Inmiddels wordt het zichtbaar dat de trend zich ook doorzet binnen commerciële samenwerkingen. Steeds vaker werken verschillende intermediairs samen om zo hun kandidaat te plaatsen of hun vacature te vervullen.

Daar waar de markt in beweging is zijn er altijd organisaties die slim inspelen op de ontwikkelingen. Via CV LinQ wisselen uitzendorganisaties, detacheringsbureaus en werving- en selectiebureaus kandidaten uit middels een database. Werkgevers kunnen kandidaten zoeken via een gratis werkgeversaccount. Intermediairs zoeken en bieden kandidaten aan in één van de abonnementsvormen, welke in de eerste periode een gratis proefabonnement is. Het voordeel van de database is dat de profielen up-to-date en gescreend zijn. Alle kandidaten zijn dus per direct inzetbaar binnen diverse branches en functies.

Bron: CV LinQ, 12 december 2013