Creyf’s leert VMBO-leerlingen solliciteren

0
447

Creyf's logo22 maart 2012

Het Senior College VMBO te Emmeloord heeft uitzendorganisatie Creyf’s gevraagd om de leerlingen van VMBO 4 te leren hoe een sollicitatieprocedure in zijn werk gaat.

Op 13 maart behandelden medewerkers van Creyf’s de verschillende aspecten van het sollicitatieproces, van het schrijven van de brief en het CV, tot aan het voeren van een sollicitatiegesprek. Op donderdag 12 april volgt een tweede sessie op de school, waar de leerlingen naar aanleiding van hun brief zullen oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek.

Het project is onderdeel van de toetsweek op het Senior College VMBO, vanuit de vakken maatschappijleer en Nederlands. Creyf’s bracht bestaande vacatures mee naar de bijeenkomst, waar de leerlingen op konden reageren door middel van het schrijven van een sollicitatiebrief. Deze brieven worden nu in behandeling genomen en tijdens de tweede sessie worden de leerlingen uitgenodigd voor een fictief sollicitatiegesprek.

Jan van den Bos, docent Nederlands op het Senior College VMBO: “Wij zijn blij met deze inbreng vanuit het bedrijfsleven en ook de leerlingen zelf zijn enthousiast. Door de lessen vanuit Creyf’s kunnen wij, door betekenisvol onderwijs, onze leerlingen nog beter voorbereiden op hun verdere schoolloopbaan en op hun toekomstige beroep.”

Bron: Persbericht Creyf’s, 22 maart 2012