Consolid neemt Oudstanding Groep over

0
408

Consolid, Nederlands marktleider in recruitment voor Vervoer & Veiligheid, neemt Oudstanding Groep over, onder meer bekend van Autoreset, marktleider in voertuigverplaatsingen in het automotive segment.

“Met deze overname versterken we onze positie in het automotive segment met kennis en slimme technologie die wij nog niet in huis hadden”, zegt Dennis Mortier, DGA van Consolid. “Aangezien Oudstanding zich met name richt op de zogeheten Ervaren Generatie van tussen de 45 en 75 jaar, krijgen wij bij Consolid een grote groep nieuwe ervaren flexmedewerkers binnen onze gelederen. Een groep die in de komende jaren bovendien steeds groter en belangrijker wordt op de arbeidsmarkt.”

Oudstanding Groep voert drie merken
Oudstanding is de arbeidsintermediair die kansen vergroot van de ervaren generaties door middel van advies, training en bemiddeling van tijdelijk en vast werk. Met het merk Autoreset heeft zij zich ontwikkeld tot de marktleider in voertuigverplaatsingen in het automotive segment en biedt zij serviceverlening aan deelauto-leveranciers. Naast mensen in de leeftijdscategorie 45-75 jaar richt Autoreset zich ook heel bewust op studenten. En onder het merk De Nieuwe Koetsiers worden chauffeursdiensten geleverd waaronder Privéchauffeurs en zogeheten Blessurechauffeurs.

De afgelopen jaren is geïnvesteerd in eigen planningssoftware en Apps die het plannen en optimaliseren van meerdere diensten op een dag mogelijk maken. Oudstanding Groep speelt hiermee in op de zichtbare toename van korte, afgebakende taken en werkzaamheden die in de zogeheten platformeconomie ontstaan.

Slimme technologie in huis
Met de overname van Oudstanding Groep versterkt Consolid haar positie in het automotive-segment en komen kennis en slimme technologie in handen op het gebied van combinatiebanen en serviceconcepten die het bedrijf nu nog niet uitvoert.

Aangezien met Oudstanding de Ervaren Generatie nu beter kan worden bereikt, gaat Consolid ook bewuster dienstverlening bieden aan deze groep die de komende jaren verder groeit en belangrijker wordt. Tegelijk ziet Consolid veel aanknopingspunten voor bestaande specialisaties.
Mortier: “Er komt een grote groep nieuwe flexmedewerkers binnen bereik, die bij bestaande opdrachtgevers van Consolid kunnen worden ingezet. De planningsaanpak van Oudstanding/Autoreset stelt ons in staat korte opdrachten nog voor dezelfde dag als spoedopdrachten te laten inplannen.”

Groeien naar 150 miljoen omzet
Oudstanding Groep telt circa 45 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam. Dagelijks worden tot wel 1600 ritten/opdrachten per dag gepland. Met de overname groeit Consolid naar circa 220 medewerkers en de verwachte omzet van de combinatie voor 2017 zal circa 150 miljoen euro bedragen. Wekelijks werken circa 7.000 mensen voor opdrachtgevers van de groep.

Het managementteam van Oudstanding Groep zal doorgaan op de ingeslagen weg, gericht op verdere groei. Het management blijft in handen van de huidige directeur Jasper den Haan, die rapporteert aan de Consolid directie.

Zie voor meer informatie:
www.consolid.nl
www.oudstanding.nl
www.autoreset.nl
www.denieuwekoetsiers.nl

Bron: Consolid, 16 oktober 2017