ConnectHer.eu – rolmodellen voor vrouwelijke professionals

0
180
HR deskundige Elja Abdullaeva is oprichter van ConnectHer.eu
HR deskundige Elja Abdullaeva is oprichter van ConnectHer.eu

Op Vrouwendag 8 maart a.s. lanceert ConnertHer.eu het platform voor de vrouwelijke professional.

Dit is een community waar (jonge) vrouwen zich kunnen verenigen en elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Oprichter Elja Abdullaeva (33) vindt dat er haast gemaakt moet worden bij gelijkheid op de arbeidsmarkt. “Vrouwen missen rolmodellen aan wie ze zich kunnen optrekken. Ik wil die op ons platform een podium geven.”

Tegen genderongelijkheid
Elja Abdullaeva, cum laude afgestudeerd in Human Resource Management, volgt de ontwikkelingen over genderongelijkheid op de voet. “Als vrouwen elkaar actief gaan helpen, kan het allemaal stukken sneller.” Ter illustratie citeert ze een aantal belangrijke conclusies uit recent onderzoek:

• “Europese vrouwen zijn onevenredig vertegenwoordigd op de arbeidsmarkt en verdienen nog steeds 15% minder salaris dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement.
• Volgens het CBS is binnen de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen zelfs hoger opgeleid dan mannen, maar zie je dat onvoldoende terug in de posities die vrouwen bekleden.
• Bij de financiering van startups die nu als paddenstoelen uit de grond schieten, worden vrouwen zelfs niet serieus genomen, kopt De Ondernemer in een paginagroot artikel.”

Tekort aan vrouwen in de tech wereld
Als HR-deskundige werkte Abdullaeva de afgelopen drie jaar voor grote telecombedrijven en zat daar vaak aan tafel met mannen. Regelmatig werd haar gevraagd of er niet meer vrouwelijke kandidaten waren voor met name tech jobs. “Daaruit bleek dat er veel vraag is naar vrouwen maar blijkbaar zijn ze moeilijk te vinden. Dat er een tekort is aan vrouwen in de tech wereld is ook mede te danken aan te weinig rolmodellen. Bovendien weet ik uit eigen ervaring dat gestimuleerd worden enorm belangrijk is. Ik miste zelf ook rolmodellen gedurende mijn eigen carrière pad. Zelf kwam ik met mijn ouders op 9-jarige leeftijd van Azerbeidzjan naar Nederland en had bijvoorbeeld, naast school, veel behoefte aan een professioneel netwerk om informatie bij in te winnen. Nadenkend over mijn toekomst wilde ik graag weten wat een strategisch goede keuze was ten aanzien van vervolgopleidingen en interessante werkgevers. Mede hierdoor ontstond het idee voor ConnectHer.eu, een platform waarop experts aan starters carrière-advies kunnen geven.”

Over ConnectHer.eu
ConnectHer.eu maakt rolmodellen zichtbaar en toegankelijk voor alle vrouwen. Scholieren en studenten krijgen hier de gelegenheid om met hun voorbeeld in gesprek te gaan. Het liefst vóórdat ze een beroepskeuze maken. De community biedt perspectief en laat zien in wiens voetsporen je kunt treden, waardoor je op interactieve wijze geïnformeerd en gemotiveerd raakt. Wat je niet weet kun je immers ook niet kiezen. ConnectHer.eu is medebepalend voor zowel de studiekeuze als de toekomst van carrièrevrouwen. Tijdens het werk blijft het waardevol om elkaar te ondersteunen en te inspireren. Er zijn doorlopend interviews met vrouwelijke rolmodellen, workshops, carrièrekansen en bedrijfsrecensies te vinden. ConnectHer.eu bevordert de persoonlijke en professionele zelfredzaamheid van elke vrouw, ongeacht de fase van haar ontwikkeling.

Bron: ConnectHer.eu, 8 maart 2021

Lees ook
Vrouwen verdienen minder vanwege ongeschiktheid? Onterecht
Recruiters benaderen vaker mannen dan vrouwen voor vacatures
Arbeidsmarkt groter voor mannen dan voor vrouwen