Congres HRM in de Zorg – 18 september

0
88

Congres HRM in de Zorg – 18 september (‘s-Hertogenbosch)

Al 12 jaar, met jaarlijks zo’n 350 bezoekers, het platform voor HR-, directie- en lijnmanagers werkzaam in de zorg- en welzijnssector.

Op zoek naar de menselijke maat
Samensturing – Systeemelastiek – Samenhang
Excelleren in de zorg. ‘Laten we ons richten op marktkansen en kijken naar innovatie en kwaliteit én het ondernemerschap in de zorg.’ De oproep van Minister de Jonge is duidelijk (RAAT 2018). ‘We moeten over de zorgsectoren heen samen personeelstekorten aanpakken. Veerkracht is essentieel om vooruit te komen in deze complexe arbeidsmarkt. Nieuwe technologieën, een veranderende omgeving en een rijker menselijk bewustzijn, passen niet meer binnen de huidige knellende kaders. Systeemelastiek geeft de ruimte om te experimenteren zonder direct buiten het systeem geplaatst te worden. We zoeken steeds nadrukkelijker de menselijke maat. Van verantwoording, bewegen we richting vertrouwen. Energiek zijn én wendbaar blijven zijn kernopgaven voor elke HRM’er en elke zorgorganisatie. Het is tijd om het nieuwe op te pakken. 2018 is volgens de Trendrede het jaar van het doorzettingsvermogen. We vinden rust in kleine vertrouwde cirkels én we beproeven de grotere samenhang.’
HRM in de Zorg inspireert in de zoektocht naar meer samensturing en klantgerichtheid, zodat zorgorganisaties klaar zijn voor de arbeidsmarkt van vandaag.

Inspirerende visies door
• De Formule voor een Toekomstgerichte Zorgorganisatie
Arjen Banach, Chief Happiness Officer, Cosis gehandicaptenzorg. Inspiratiespreker en dagvoorzitter HRM in de Zorg
• Veerkracht op de werkvloer: je brein of je leven!
Elke Geraerts, Doctor in de psychologie, Managing Partner, Better Minds at Work n Auteur bestsellers ‘Mentaal Kapitaal’ en ‘Het Nieuwe Mentaal’
• Semco in de polder: vertrouwen, loslaten en durf!
Allard Droste, Professioneel dromer, Ondernemer en Bestseller Auteur van het boek ‘Semco in de Polder’
• Iedereen maatwerk!
Gertrude van den Brink, Bestuursvoorzitter Middin en bestuurslid VGN, Zorgmanager van het jaar 2018
• Het Oplaadkwartier: zorg voor energie!
Mariëlle Groenendijk, Trainer/Coach, De Oplaadacademie

Praktijkcases en workshops door o.a.:
Jeugdzorg Intermetzo en Management Drives, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Reinier de Graaf ziekenhuis en Wendy Grouve, Finalisten HR Zorg Award o.l.v. Sabine Uitslag, St. Antoniusziekenhuis, Recruitment Innovator Eric van Bourgonje, Capra Advocaten, Pluryn Intermetzo, Bart Durlinger, Effectory, SB en Werkgelukdeskundige Erwin Klappe, Amsterdam UMC – locatie AMC, Vaccinatiezorg en huisarts Ted van Essen, Paul ter Wal, Inzetbaarheidsexpert, lid RvA Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid Stichting IZZ en Ipse de Bruggen.

Kom met 3 personen voor € 245,- (non-profit). Mailcode: FLXNKRTZ

Bron: HRM in de Zorg, juli 2018