CNV Vakmensen: ruim 400 werknemers van RGF Staffing willen eigen cao

0
1175

Ruim 400 werknemers van uitzendorganisatie RGF Staffing (voorheen USG People) vragen in een petitie om een eigen cao met betere arbeidsvoorwaarden, meldt CNV Vakmensen.

Donderdag 10 november gaat CNV-onderhandelaar Anthony Williams met een delegatie werknemers naar het hoofdkantoor in Almere, om daar de petitie aan te bieden.
RGF Staffing
De werknemers van RGF Staffing hebben geen eigen cao. “De mensen willen graag een cao, maar tot nu toe geeft de directie niet thuis,” zegt Williams. “De arbeidsvoorwaarden worden nu met de ondernemingsraad geregeld. Het afgelopen jaar kregen de werknemers omgerekend 2% loonsverhoging. Nu probeert de directie opnieuw een deal met de ondernemingsraad te sluiten. Maar daar is onder werknemers steeds meer verzet tegen. Ze willen liever dat een onafhankelijke partij, de vakbond, hierover met de directie onderhandelt. Vandaar de petitie.”

Intercedenten hebben onvoldoende vertrouwen in eigen OR
Volgens Williams verdienen de intercedenten bij RGF Staffing net boven het minimumloon. “Het gaat om goed opgeleide intercedenten, met kennis van zaken over de cao’s die vakbonden afsluiten. Ze zien dat ze zelf vaak veel minder verdienen dan de mensen die ze bemiddelen. En intussen zien ze ook allerlei nieuwe cao-afspraken met stevige loonsverhogingen langskomen, waar zij alleen maar van kunnen dromen. De werknemers hebben er steeds minder vertrouwen in dat het de ondernemingsraad gaat lukken om voor hen ook een goede loonsverhoging voor elkaar te krijgen.”

Over RGF Staffing
RGF Staffing heette voorheen USG People en is een van de grootste uitzendorganisaties van Nederland. Er werken zo’n 1.400 mensen. Het bedrijf bemiddelt personeel voor zeer uiteenlopende sectoren en opereert onder merknamen als: Start People, Unique, USG Restart, Secretary Plus, USG Professionals, Medi Interim, Easy Way, Asa en Technicum.

Bron: CNV Vakmensen, 10 november 2022

Lees ook
USG People wordt RGF Staffing the Netherlands