"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

CNV: persoonlijk ontwikkelingsbudget werknemers

CNV zet in haar Arbeidsvoorwaardenbeleid in op een persoonlijk ontwikkelingsbudget voor werknemers.

De concept-arbeidsvoorwaardennota, getiteld ‘Werken in een veranderende wereld’, bevat voorstellen voor het komende cao-seizoen.

“Om het belang van ontwikkeling te onderstrepen komen we met het voorstel om alle werknemers een persoonlijk ontwikkelingsbudget te geven dat meegenomen kan worden naar een andere werkgever”, aldus CNV-voorzitter Maurice Limmen.

Onder invloed van de globalisering en technologische ontwikkelingen verandert de wereld steeds sneller. Dat heeft grote consequenties voor de arbeidsmarkt. Mensen zullen vaker van werkgever wisselen, maar ook als je bij dezelfde baas blijft, zal het werk veranderen. Daarnaast zal het feit dat we tot op latere leeftijd doorwerken soms tot gevolg hebben dat werknemers zelfs van sector moeten veranderen.

Transitievergoeding tijdelijke contracten
“Daarnaast is het goed als er in cao’s afspraken komen die er voor zorgen dat mensen met een kort tijdelijk contract ook recht krijgen op een transitievergoeding,” vindt Limmen.

Bron: CNV, 14 september 2015

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.