Ciett wordt World Employment Confederation

0
89

World Employment Confederation. Dat is per 21 september de nieuwe naam van CIETT (de internationale federatie voor de flexbranche).

World Employment Confederation richt zich – naast het uitzenden – op werving en selectie, outplacement, MSP en RPO (Recruitment Proces Outsourcing). Naast de nieuwe naam komt er ook een nieuw logo.

CIETT vertegenwoordigt sinds 1967 de belangen van de uitzendbranche. De nieuwe naam doet meer recht aan de veranderende wereld van werk en de prominente rol die de koepel hierin wereldwijd speelt. De World Employment Confederation wil erkenning van de economische en sociale rol van de employment industry (in het Nederlands is hiervoor niet een goede vertaling te vinden anders dan ‘werkgelegenheidsindustrie’). De World Employment Confederation wil namens werkgevers de dialoog faciliteren tussen alle partijen die zich bezighouden met het verbeteren van het functioneren van de arbeidsmarkten. Waar ook ter wereld.

Op 21 september lanceert de World Employment Confederation ook een nieuwe website: www.changingworld.work met daarop o.a. een whitepaper ‘the Future of Work’.

De company site heet vanaf die datum www.wecglobal.org. Eurociett, het Europese zusje van Ciett, krijgt als naam World Employment Federation Europe. Te vinden op www.weceurope.org.

Bron: ABU.nl, 21 september 2016