"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

CIETT: uitzendwerk wordt belangrijker

Voor starters, herintreders, mensen die van baan wisselen en mensen die in een andere sector gaan werken is het uitzendbureau een belangrijke opstap.

Dat blijkt uit cijfers van het meest recente rapport van CIETT (International Confederation of Private Employment Agencies).

In 2014 zijn wereldwijd 71,9 miljoen mensen aan het werk geweest via uitzend- en werving & selectiebureaus, waarvan 11,3 miljoen in Europa en Nederland telde in 2014 701.000 bemiddelde flexkrachten (209.000 fte’s).

Uitzendmarkt Nederland groeit consistent sterker
De uitzendmarkt (aantal uitzenduren) in Nederland groeit consistent sterker dan gemiddeld, blijkt uit de cijfers, terwijl grote landen als Duitsland en Frankrijk duidelijk minder groei laten zien.

Penetratiegraad Nederland bovengemiddeld
Wereldwijd werkt gemiddeld 1,6% van de beroepsbevolking via een uitzendbureau. In Nederland ligt dit percentage een stuk hoger, met 2,7%. De totale omzet in 2014 in de uitzendsector was 450 miljard euro wereldwijd en 133 miljard voor Europa.

Bron: CIETT, 5 april 2016

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.