USG People, Rob Zandbergen: Einde crisis in zicht

0
752

In het programma Nieuwsuur van 3 januari j.l. blikte Rob Zandbergen, CEO van USG People, samen met de topmannen van de Hema (Ronald van Zetten) en Shell Nederland (Dick Benschop) terug op crisisjaar 2013. Zij spraken ook hun verwachtingen uit voor de economische ontwikkelingen in 2014. 

Rob Zandbergen, CEO van uitzendorganisatie USG People, is van mening dat we aankomend jaar de crisis achter ons laten. De andere twee topmannen zijn iets voorzichtiger, maar verwachten ook lichte groei en een betere economie in 2014.

2014 crisis voorbij
Rob Zandbergen: “Wij hebben als bedrijf uiteraard last gehad van de crisis. De vraag blijft uit, mensen blijven zitten waar ze werken tot het moment dat het beter gaat. Dat betekent minder mobiliteit en minder vraag naar onze diensten. Maar ik denk zeker dat we de crisis aankomend jaar achterlaten. De tweede helft van 2013 ging het al beter en 2014 wordt een veel beter jaar. ”

Keerzijde crisis
Er zijn ook positieve effecten aan te wijzen dankzij de crisis. Zandbergen: “USG heeft veel geïnvesteerd in de toekomst van het bedrijf. Onze bedrijfsprocessen zijn efficiënter en effectiever geworden, we hebben veel geïnvesteerd in commercie.”

Grote behoefte aan flexibele arbeid
De CEO van USG meent dat de crisis duidelijk heeft gemaakt dat de behoefte aan flexibiliteit nog nooit zo groot is geweest. “Veel bedrijven investeren nu in flexibiliteit, en USG levert dat.”

Duurzame trend
“Het is een gegeven dat de uitzendbranche 6 tot 9 maanden voorloopt op andere branches. Sinds 6 maanden gaat het beter. Dit is een duurzame trend, aldus Rob Zandbergen. Deze trend zet zich door tot de dag van vandaag. In mijn optiek gaat het beter.”

De topman van Shell Nederland, Dick Benschop is kritischer: “We lopen achter bij de rest van Europa qua economisch herstel. Onze economische strategie in Europa wordt voor ons Nederland een belangrijk vraagstuk.”

Bron: Nieuwsuur, vrijdag 3 januari 2014