"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

CBS: recordaantal nieuwe bouwbedrijven in 2019

Het aantal bouwbedrijven is in 2018 met meer dan 13.000 (8%) gestegen. De groei komt vrijwel volledig door eenmansbedrijven.

Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste regionale cijfers over bedrijfsvestigingen.

Vooral eenpersoonsbedrijven
De meeste bedrijven kwamen erbij in de algemene bouw, elektrotechnische bouwinstallatie, timmerbedrijven, vloer- en wandafwerkingsbedrijven, grondverzetbedrijven, schilders- en glaszetbedrijven, metsel- en voegbedrijven, loodgieters- en fittersbedrijven en stukadoors.

CBS: Bedrijfsvestigingen bouwnijverheid, 1 januari 2019

Omzetgroei
Eerder berichtte het CBS al dat de omzet in de bouw in 2018 met ruim 10% was gestegen, het grootste groeipercentage in meer dan tien jaar tijd.

Grootste toename in Zuid-Holland
In Zuid-Holland zijn de meeste bedrijven in de bouwsector. Daar nam het aantal zowel absoluut als relatief het meest toe. Het aantal groeide in een jaar met 11,1% tot ruim 44.000.

Randstad
In Den Haag is van alle gemeenten het grootste aantal bouwbedrijven gevestigd. Daar was in 2018 ook de toename het grootst. Het aantal vestigingen in de bouwnijverheid nam er toe met 1.790 tot 10.155. Amsterdam heeft iets meer bouwbedrijven dan Rotterdam (beide ruim 6.000), maar in Rotterdam is de groei groter.

Bron: CBS, 5 april 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.