Carrière-advies op basis van algoritmen

0
35

Randstad heeft een nieuwe mogelijkheid om kandidaten te helpen geschikt werk te vinden.

RandstadEen algoritme verbindt huidige functie(s) aan een aantal persoonlijke vaardigheden. Deze set aan vaardigheden wordt gebruikt om alternatieve, relevante functies in kaart te brengen. Ook functies waar kandidaten zelf niet zo snel aan denken. Een bioloog zou bijvoorbeeld aan de slag kunnen als data analist. In recordtijd krijg je zo een breder beeld van wat bij je past op basis van je unieke persoonlijke eigenschappen.

De nieuwe toepassing is beschikbaar voor mensen die gebruik maken van de in 2017 geïntroduceerde arbeidsmarktwaardescan. Die scan geeft kandidaten zicht op hun positie en waarde op de arbeidsmarkt. Dit gaat verder dan alleen een analyse op basis van diploma’s en/of werkervaring.

De database van het instrument is uitgebreid naar 32.000 functies waaruit de meeste passende voor functies worden geselecteerd. De arbeidsmarkt verandert: banen verdwijnen, er komen nieuwe banen bij. Dat vraagt van mensen om breder te kijken dan hun eigen vakgebied. De arbeidsmarktwaardescan helpt hen hierbij door niet alleen te kijken naar opleiding en CV, maar nu dus ook naar vaardigheden. Zo helpt Randstad werknemers om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van morgen.

Softskills versus diploma en werkervaring
Nic Huiskes, Manager Marketing Intelligence: “In ons vak hebben we het vaak over ‘taxonomie’. Dat is grofweg het indelen van beroepsgroepen in beroepen, functies en vaardigheden. Er zijn duizenden functies die allemaal hun eigen vaardigheden vereisen. Welke vaardigheden zijn nu essentieel in welke functie? Welke matchen met die van een kandidaat? Het is daarbij belangrijk dat we niet alleen kijken naar wat een diploma zegt, of wat iemand aan werkervaring heeft opgedaan. We kijken naar alle eigenschappen die iemand uniek maken.”

Over de arbeidsmarktwaardescan
De persoonlijke arbeidsmarktwaardescan van Randstad biedt werknemers zicht op hun positie en waarde op de arbeidsmarkt. Inzichten en data uit de arbeidsmarkt worden gecombineerd met persoonlijk advies van loopbaanprofessionals. Dat advies is vooral gericht op een toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deelnemers een beeld van hun kansen, wat ze nog moet leren en waarin ze kunnen ontwikkelen.

Bron: Randstad, 31 januari 2019